Nagyon nagyot ment az energiaszektor

Vágólapra másolva!
Az energiaszektor beváltotta hozzá fűzött reményünket, az elmúlt hetekben egészen nyaktörő ütemben emelkedett az XLE ETF árfolyama. Tavaszi ötletünkön szépen kerestünk, de mostanra erősen túlvetté vált a történet, így a közelgő korrekcióra készülve felül kell vizsgálnunk a pozíciót. 
Vágólapra másolva!

Elképesztő szárnyalásba fogott az amerikai energiaszektor március végi 88 dollár körüli kereskedési ötletünk óta. A szektort követő XLE ETF (NYSE Arca) árfolyama a legutóbbi, 100 dolláros célszintünket is átlépve 13-14 százalékos hozamot hozott a befektetőknek, ami egy szektort lefedő tőzsdén kereskedett befektetési alaptól igen szép teljesítmény.

Ugyanakkor a meredek felhúzásban a szektor erősen túlvetté vált, és elszakadt emelkedő trendjétől. A szárnyalásban az energiaszektor korábbi alulsúlyozottsága mellett az iraki háborús helyzet, illetve az emiatt emelkedésnek induló olajár is szerepet játszhat. Ezek a tényezők ugyan nem tűntek el teljesen, de a nagy rohanás időlegesen megállhat. Ezért mi lezárjuk ezen pozíciónkat, de akik hosszabb távra terveznek, azoknak célszerű a stop szintet 97 dollárra emelni.

Bővebb írásunkat itt találja!

Forrás: Investor.hu