Nagyon megindult a TVK

Vágólapra másolva!
Több mint 21 százalékos pluszban mozog már a TVK részvény, amióta vételi ötletet fogalmaztunk meg a részvényről. A társaság hamarosan elkezdi kifizetni a 255 forintos osztalékot, ugyanakkor túlságosan eltávolodtunk már a stop-loss szintünktől, így megemeljük azt, csökkentve a kockázatunkat.
Vágólapra másolva!

Kiválóan teljesít a február közepén megfogalmazott vételi ötletünk a TVK részvény esetében. A papír nagyjából 21 százalékot drágult az elmúlt hónapok során, így a korábbi 3 600 forintos szintről 3 700 forintra emeljük stop loss szintünket. További kellemes hír a részvényesek számára a közelgő osztalékfizetés (255 forint részvényenként), mely a jelenlegi szintekkel számolva közel 6 százalékos osztalékhozamot jelent. Így a megemelt stop szinttel és az osztalékkal együtt nagyjából 9,8 százalékos hozamot már zsebre is tudunk tenni,

A TVK részvénye továbbra sem számít drágának a 4,8 körüli visszatekintő EV/EBITDA értékével, ugyanis a nyugat-európai versenytársak 10, míg a kelet-európai versenytársak 8,5 körüli EV/EBITDA értékkel forognak. Ráadásul technikai szempontból vizsgálva is még mindig jól néz ki a papír, az 50 napos mozgóátlag is folyamatosan tolja felfelé a részvényt.