15%-ot kerestünk az ingatlansztorinkon

Vágólapra másolva!
Két hónappal ezelőtt hívtuk fel a figyelmet az osztrák ingatlancég, az S Immo papírjaira, melyek mostanra elérték az akkor megfogalmazott 6 eurós célszintünket. Tekintélyes, 15 százalékos pluszt halmozott fel eddig a pozíció, melynek egy részét a stop loss megemelésével most érdemesnek tartjuk bebiztosítani. 
Vágólapra másolva!

Az S Immo részvényen eddig elért hozam ilyen rövid idő alatt kifejezetten jónak mondható, sőt még a szektortársakhoz képest is igen imponzáns. Mivel továbbra is vonzónak találjuk az osztrák ingatlancégek átértékelődésében rejlő sztorit, a 6 eurós korábbi célszintünk elérése ellenére sem zárjuk a pozíciót, hanem 5,07 euróról 5,6 euróra emeljük stop loss szintünket (beszállásunk 5,4 eurónál történt), hogy bebiztosítsuk a profit egy részét, illetve a közelgő osztalékkal együtt már biztos 8,2 százalékos hozamot biztosítunk be.

A részvénnyel kapcsolatban negatívum, hogy a korábbi kötvénykonverzió hatására 56 százalékos szintre emelkedik a vállalat eladósodottsági mutatója, ami szektorszinten a magasabbak közé fog tartozni.

Május végi írásunk itt található!