Vágólapra másolva!
Nagyot emelkedett ma a japán piac, amivel messze felülteljesíti régiós társait. A kínai makroadatok azonban a többi piacon nem hozták meg a vételi kedvet, és kis mínuszokat látni. Amerikában vegyes teljesítményre voltak képesek a részvényindexek, a Nasdaq viszont új csúcsot ütött.
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Kiugrott a Nikkei

  • A vártnak megfelelően féléves csúcsra, 51 pontra emelkedett a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex júniusban. A szektorra az HSBC által készített PMI azonban csak 50,7 ponton alakult (várt: 50,8 pont), bár ez szintén a kínai feldolgozóipar bővüléséről árulkodott.
  • A kínai makroadatok után vegyesen teljesítenek az ázsiai részvényindexek, a japán Nikkei 1,2 százalékos erősödésével kiemelkedik társai közül. A többi piacon viszont 0,1-0,4 százalékos mínuszok alakultak ki.
Forrás: Investor.hu

USA: Csúcson a Nasdaq

  • Vegyesen zártak tegnap az amerikai részvényindexek, az S&P 500 és a Dow Jones 0,1 százalék körüli gyengülést szenvedett el, a Nasdaq viszont 0,2 százalékkal tudott erősödni. Az S&P 500 4,7 százalékos pluszban zárta a negyedévet, amivel hat negyedévesre nyújtotta nyerő szériáját. A Nasdaq pedig új 14 éves csúcson fejezte be a kereskedést.
Forrás: Investor.hu

  • A nyersanyagpiacon a WTI 0,3 százalékos emelkedés után 105,7 dollárig tért vissza. Az arany 0,4 százalékos pluszt szedett össze ma, amivel az 1326 dollár körüli ellenállásával birkózik.
  • A függőben lévő lakásértékesítések 6,1 százalékkal emelkedtek májusban áprilishoz képest, ami az utóbbi négy év legnagyobb ütemű havi növekedésének felelt meg. Ez felülmúlta az elemzői várakozásokat is (1,5%).
  • Újabb visszahívásokat jelentett be a General Motors (NYSE). A cég ezúttal további 7,6 millió járművét rendeli vissza az USA-ban. A visszahívások 1,2 milliárd dolláros költséget fognak jelenteni a cégnek ebben az évben. Ezzel már a GM tartja a rekordot az autógyártók között az összes visszahívott autók számát tekintve. A részvényt felfüggesztették egy időre a bejelentés után, a kereskedést végül 0,9 százalékos mínuszban fejezte be.
  • A Twitter (NYSE) közel 100 millió dollárért felvásárolja a TapCommerce, mobilos reklámozással foglalkozó társaságot. A Twitter így okostelefonokon és táblagépeken is hatékonyabban futtathatja reklámjait, amivel a bevételek növelése a vállalat célja. A Twitter csupán 0,1 százalékot erősödött a hírre.
  • Hivatalossá vált, hogy a Hillshire Brands (NYSE) nem fogja felvásárolni a rivális Pinnacle Foods (NYSE) céget. A Hillshire azután állt el az üzlettől, hogy egy harmadik szereplő, a Tyson Foods (NYSE) részvényenként 63 dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Hillshire-re. A Pinnacle Foods 163 millió dolláros "fájdalomdíjat” kap a Hillshire-től az ügylet kútba esése miatt, amit adósságainak csökkentésére fog fordítani. A Pinnacle 0,6 százalékot esett piaczárás után.