Vágólapra másolva!
Messze alulteljesítőnek számít ma a magyar piac az európai tőzsdék között, amiben elsősorban az OTP mélyrepülése játszik szerepet. A forint szintén nincs formában, és kéthavi mélypontra esett az euróval szemben. 
Vágólapra másolva!
  • Nem tud kikecmeregni a mínuszokból a BUX, mely 0,7 százalékos esésével a leggyengébben teljesítő indexnek számít.
  • A BUX-ot a blue-chipek gyengélkedése húzza lejjebb, melyek közül az OTP-nek van a legrosszabb napja. A bankpapír 1,6 százalékkal esik, amiben a készülődő devizahiteles-csomag is szerepet játszik. Balog Ádám MNB-alelnök szerint a bankszektor vesztesége jóval magasabb lehet az elemzők által vártnál.
  • A többi főbb papír közül a Mol 0,3 százalékkal, a Richter 0,7 százalékkal esik, míg a Magyar Telekom négyhavi csúcsán (347 forint) stagnál.
  • A forint sincs formában, és ma kéthavi mélypontra esett az euróval szemben. Az árfolyam már 310 fölött mozog.
  • Az európai tőzsdéken nincs nagy mozgás, és a pénteki záróértékek közelében zajlik a kereskedés. A befektetők vélhetően kivárhatnak a héten érkező számos fontos makroadat előtt, ami mellett az EKB kamatdöntését is izgatottan várhatják. Amerikában szintén nem számíthatunk nagy izgalmakra, a határidős indexek alapján stagnálással kezdhetik a kereskedést a piacok.
  • A délelőtti inflációs adat nem okozott meglepetést, a vártnak megfelelően fél százalékon stagnált az átlagos áremelkedés üteme az eurózónában éves alapon. Ez továbbra is az alacsony inflációs környezetről árulkodik. Az euró kisebb gyengüléssel reagált az adatra, és 1,365-ig tért vissza a dollárral szembeni árfolyama.
  • Eközben Bulgária 3,3 milliárd eurós hitelmegállapodást írt alá az EU-val a bankrendszerének megerősítése érdekében.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu