Vágólapra másolva!
Csúnya esést szenvedett ma el az OTP és a Magyar Telekom, ami miatt a BUX is 0,7 százalékos mínuszban ragadt. Az európai tőzsdéken vegyes mozgások láthatóak, Amerikában viszont a Nasdaq új többéves csúcsot ütött, és az S&P 500 is rekordszintek közelében mozog a kedvező lakáspiaci adat után. 
Vágólapra másolva!
  • Nagy mozgolódás volt záráskor a magyar piacon a negyedév és félév utolső kereskedési napja miatt. Azonban a BUX-ot ez sem tudta kirángatni a mínuszokból, és végül 0,7százalékos esésben fejezte be a kereskedést a magyar részvényindex.
  • A BUX-ot elsősorban az OTP és a Magyar Telekom gyengülése húzta lejjebb, a bankpapír 1,7 százalékos, a telekompapír 1,2 százalékos mínuszban zárt. Az OTP ezzel már 4350 forintig csúszott vissza, a Magyar Telekom pedig napi mélypontján, 343 forinton zárt.
  • A másik két blue-chip közül a Mol 0,8 százalékot esett, a Richter viszont egyedüli kivételként 1 százalékkal tudott erősödni, amivel napi maximumán zárt.
  • A forint délelőtti gyengülését korrigálni kezdte délután, és a 310 feletti szintekről 309,5-ig tért vissza az euróval szembeni árfolyama.
  • Az európai piacokon nem tudtak javítani a részvényindexek zárás előtt sem, és a legtöbb továbbra is mínuszban mozog. A legjobban teljesítő holland AEX azonban 0,3 százalékkal emelkedik, a leggyengébbnek bizonyuló spanyol IBEX viszont még 0,6 százalékkal esik.
  • Az amerikai tőzsdéken azonban folytatódik az elmúlt napokban gyakran látott óvatos emelkedés. Az S&P 500 0,2 százalékos pluszt szedett össze, és így történelmi csúcsánál mocorog, míg a Nasdaq új tizennégy éves csúcsot ütött. A Dow Jones egyelőre nem mutat jelentős elmozdulást.
  • A jó hangulatot a kedvező lakáspiaci adat táplálhatja Amerikában. A függőben lévő lakásértékesítések 6,1 százalékkal emelkedtek májusban áprilishoz képest, ami az utóbbi négy év legnagyobb ütemű havi növekedésének felelt meg. Ez felülmúlta az elemzői várakozásokat is (1,5%).
  • Folytatódik a GoPro menetelése, a papír ma 10 százalékos pluszban, 39,3 dollár fölött mozog. A 24 dolláros kibocsátási árhoz képest így már több mint 60 százalékkal értékelődött fel a részvény.
  • Semlegesről felülsúlyozásra javította a Yahoo!-ra (Nasdaq) vonatkozó ajánlását a Piper Jaffray. A Piper elemzője szerint a Yahoo Alibabában meglévő részesedését alulértékeli a piac, és a pakk nagy felértékelődésen mehet keresztül az Alibaba IPO-ja után. A Yahoo 2,1 százalékot emelkedett a hírre.
  • Az easyJet változatlanul 6 százalék körüli mínuszban található a kedvezőtlen elemzői vélemény után, a nagy rivális Ryanair viszont csak fél százalékkal esik.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

A mai nap további fontos eseményei, hírei: