Vágólapra másolva!
Jó napjuk volt ma a hazai főbb papíroknak, melyek zárásra tovább tudták növelni napközbeni pluszaikat. Kifejezetten a Mol és a Magyar Telekom volt formában, melynek köszönhetően a BUX felülteljesítő volt egész Európában. Az európai és amerikai börzéken viszont nincs nagy mozgás a kedvező amerikai fogyasztói bizalmi adat ellenére sem. 
Vágólapra másolva!
  • Felülteljesítőnek számított ma a magyar tőzsde a régióban, mivel a BUX 1,2 százalékos emelkedésével túlteljesítette a szomszédos piacok részvényindexeit.
  • A BUX elsősorban a Mol-nak köszönheti remeklését, az olajpapír tegnapi zuhanását korrigálva 2,3 százalékot erősödött. A Mol-t a bennfentes vételek is segíthették.
  • A Magyar Telekom is jó formában volt, 1,2 százalékot erősödve már 347 forintnál, február óta nem látott szinten található. Az OTP is lendületbe tudott jönni a jó hangulatban, és 1 százalékos pluszban fejezte be a napot. A Richtert szintén felhúzták zárásra, és végül 0,5 százalékot erősödött, amivel új négyhónapos zárócsúcsot ütött.
  • Bulgáriában nagy mélyrepülést mutattak be a bankpapírok, amit közvetetten a bolgár jegybankelnök nyilatkozata váltott ki.
  • A forint folytatja az elmúlt napok gyengülését, és kéthavi mélypontra, 309 fölé került az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 227 fölött, a svájci franké 254,7-nél jár.
  • Az amerikai tőzsdéken a tegnapi záróértékek közelében zajlik a kereskedés, így az S&P 500 és a Dow Jones is nem sokkal történelmi csúcsa alatt mocorog. Európában zárás előtt sincs nagy mozgás, és szintén stagnálnak a részvényindexek.
  • A jó hangulatot segíthetné a vártnál erősebb amerikai makroadat, a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe 82,5 pontra emelkedett júniusban (várt: 82 pont), ami a fogyasztói bizalom erősödéséről árulkodott.
  • A Nike 1,9 százalékot erősödött tegnapi remek gyorsjelentésére, a GoPro pedig a tegnapi 30 százalékos ugrását megfejelve ma további 20 százalékos pluszt szedett össze. A Rolls-Royce pedig 1,8 százalékot drágult az Airbus-szal készülődő lehetséges üzletére. A BNP Paribas visszaadott előnyéből, már csak fél százalékos pluszt mutat.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

A mai nap további fontos eseményei, hírei: