A Rolls-Royce-szal szövetkezne az Airbus

Vágólapra másolva!
A Rolls-Royce által gyártott hajtóművekkel frissítené fel az A330-as gépeit az Airbus. A hírre nagy ugrással reagált mindkét cég árfolyama. 
Vágólapra másolva!
  • Napokon belül dönthet az Airbus arról, hogy a Rolls-Royce által gyártott hajtóművekkel frissíti fel az A330-as repőülőgépeit - írja a Reuters bennfentes forrásokra hivatkozva. A Rolls-Royce hajtóművei 14-15 százalékkal hatékonyabbak a jelenlegieknél.
  • A végső döntést az Airbus igazgatótanácsa fogja kimondani, akik akár a júliusi közepi farnborough-i repülőshow bejelenthetik az ügyletet.
  • A hatékonyabb hajtóművekkel kellendőbbek lehetnek az Airbus A330-as repülőgépei, amire nagy szükség lehet a Boeinggel folytatott egyre élesebb verseny miatt. Az elmúlt hetekben az Airbus egyik legnagyobb megrendelője, az Emirates panaszkodott az Airbus gépekre, és inkább a Boeinggel kezdett tárgyalásokba egy nagyobb megrendelésről.
  • Az Airbus már közölte, hogy a legújabb Airbus A330-as gépeket jelentősebb alacsonyan fogja adni, mint amennyibe a vele egy kategóriájú Boeing 747-esek kerülnek.
  • A Rolly-Royce pedig hatalmas üzlethez juthatna, mivel az A330-as hajtóművek egyedüli gyártója lehetne. Ennek értelemszerűen örülnek a befektetői, így a cég részvényei 1,7 százalékos pluszban mozognak. Az Airbus 1,6 százalékot erősödött.