Focilázban ég az USA is

ghána - usa, vb 2014, g-csoport, gól, top, clint dempsey
NATAL, BRAZIL - JUNE 16: Clint Dempsey of the United States reacts after scoring his team's first goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group G match between Ghana and the United States at Estadio das Dunas on June 16, 2014 in Natal, Brazil. (Photo by Michael Steele/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Komoly nézettségi statisztikák dőlnek meg az USA-ban, miután a helyi futball válogatott igen jól szerepel a Brazíliában zajló labdarúgó világbajnokságon. Ebből pedig az egyik legnagyobb hasznot a meccset közvetítő csatornák mellett a megéhező drukkereket kiszolgáló gyorséttermek húzhatják. Ráadásul a Jürgen Klinsmann vezette amerikaiak ma abban a tudatban lépnek újra pályára, hogy akár tovább is juthatnak csoportjukból.
Vágólapra másolva!

Az ESPN csatorna révén érintett Walt Disney nemrégiben új történelmi csúcsot állított fel 86 dollár közelében. Innen egészen 82,5 dollárig korrigált vissza az árfolyam, a további lejtmenetnek azonban egy tripla támasz szab egyelőre gátat.

Kedvező jel, hogy a tegnapi kereskedés során a hosszabb távú emelkedő trendvonalról sikerült felpattannia az árfolyamnak, ismét megcélozva a mindenkori csúcsot. Ennek áttörése szintén pozitív fejleményként lenne értelmezhető.

Ebben az esetben további emelkedés elé is nézhetne a Disney, a 138,2 Fibonacci-vonal alapján akár 95 dollárig is elmehetne az árfolyam, ami bő kétszámjegyű hozampotenciállal kecsegtet. A hegymenetet erősítheti az MACD közelgő vételi jelzése is.

Ráadásul kedvező hozam/kockázat aránnyal állunk szemben abban az esetben, ha veszteségünket az 50 napos mozgóátlag, illetve az emelkedő trendvonal alatt elvágjuk. Ebben az esetben ugyanis már sérülne a technikai kép.

Walt Disney napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A KFC, Taco Bell és Pizza Hut gyorséttermeiről híres Yum! Brands előrébb jár, mint a Disney, mivel már ma is újabb történelmi csúcsot tudott felállítani. Ennek meg is volt az esélye, hiszen előbb június elején sikerült áttörnie egyik korábbi markáns ellenállását, majd később vissza is tesztelte azt.

Az ezt követő felpattanás első körben akár 84,7 dollárig is tarthat, ugyanakkor a 88,7 dolláros szint elérése sem tűnik lehetetlennek a fontosabb Fibonacci-vonalak alapján.

A veszteségvágó megbízást 78 dollár alá célszerű elhelyezni, itt ugyanis már elesne a korábbi meghatározó szint, ami jelenleg igen fontos támaszként funkcionál.

Walt Disney napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu