Kezdődik az illegális online fogadási oldalak blokkolása

Vágólapra másolva!
A folyamat a Bet-at-home.com, a Betclic.com és a Hu.sportingbet.com internetes oldalakkal indul.
Vágólapra másolva!

Elkezdte az illegális online fogadási oldalak blokkolását a NAV Szerencsejáték-felügyelet, három ismert oldal július közepétől nem lesz elérhető magyarországi internetszolgáltatókon keresztül - írta a Napi Gazdaság.

A blokkolási folyamat több lépcsőből áll. Most a Bet-at-home.com, a Betclic.com és a Hu.sportingbet.com internetes oldalak esetében kezdődik meg, de további oldalak blokkolására is készül a felügyelet.

Első lépésként a NAV hirdetményt jelentet meg a honlapján az illegális tevékenységet folytató oldal ellen indított eljárásban hozott határozatáról. Tizenöt nap elteltével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság végrehajtja a blokkolást úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja a fogadási oldal hozzáférhetetlenné tételére.

A lap szerint az intézkedések ismeretében nem érdemes számlát nyitni ezeken az oldalakon, illetve aki számlával rendelkezik, ajánlatos felvennie az azon található összeget. A NAV közleménye emlékeztet arra, hogy Magyarországon a Szerencsejáték Zrt. rendelkezik engedéllyel hírközlő eszköz és rendszer útján lebonyolított sportfogadás szervezésére.