A bankok hamar rendeznék az árfolyamrés kérdését

Vágólapra másolva!
A bankok az árfolyamrés mielőbbi rendezésére törekszenek, indokolatlannak tartanák, ha a kedvezményes végtörlesztéssel élőkre is kiterjedne az új jogszabály, az elévülés szabályainak átírását pedig kockázatosnak tartják - reagált a Magyar Bankszövetség Varga Mihály szerdai bejelentésére.
Vágólapra másolva!

A hazai bankok érdekképviseleti szervének közleménye szerint tagszervezetei arra törekszenek, hogy mielőbb rendezzék ügyfeleikkel az árfolyamrés kérdését, az új szabályok szerint átszámítsák a tartozásokat. Ehhez az szükséges, hogy megszülessen és életbe lépjen a pontos és egységes eljárásrendet meghatározó jogszabály. Ennek szakmai előkészítésében is készek az együttműködésre a jogszabályalkotókkal - közölte a szervezet.

A nemzetgazdasági miniszter szerdai bejelentése szerint a kormány még a héten benyújtja az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a Kúria jogegységi döntésének megállapításait illeszti be a jogrendbe. A devizahiteleseket ért tényleges veszteségek elszámolására szeptemberben tesz majd javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztérium.