Vágólapra másolva!
Kisebb csökkenéssel indulhat a nap a nyugat-európai tőzsdéken, azok után, hogy New tegnap Amerikában alig mutattak életjelet a börzék. Csak 0,1 százaléknál kisebb elmozdulást lehetett látni.
Vágólapra másolva!

Alig mozdultak tegnap az amerikai tőzsdék, az S&P500 és a Nasdaq még egy ponttal sem változott, de a Dow Jones is alig 10 ponttal került lejjebb, ami még 0,1 százalékos mínusznak sem felel meg. Ezzel egy hatnapos visszafogott emelkedő széria szakadt meg.

600 munkahelyet szüntetne meg az Avon, aminek legnagyobb része az észak-amerikai operációt érinti. A társaság nyereségességét szeretné újra növekedő pályára állítani. Az elbocsátásoktól évi 50-55 millió dolláros megtakarítást várnak.

A Markit előzetes feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe (PMI) 2010 májusa óta nem látott magasságokba emelkedett (57,5 pont). Míg a használtlakás értékesítések 4,9 százalékkal emelkedtek májusban éves szinten.

Az olaj árfolyama lefelé vette az irányt tegnap, a WTI árfolyama 105,8 dollárnál, míg a Brent árfolyama 113,8 dollár környékén ingadozik, miután az iraki katonai erők kisebb győzelmeket arattak a lázadók ellen, így az ellátási félelmek is enyhültek. Az arany az 1310-1318 dolláros sáv között mozgott tegnap, jelenleg 1315 dollár környékén jár.

A Twitter tagadja, hogy beleegyezett volna, hogy blokkolja szélsőséges csoportok hozzáférését az üzenetküldő szolgáltatáshoz. Oroszország azt szerette volna, hogy a Twitter korlátozza szolgáltatását olyan szélsőséges csoportok számára, mint például ukrán nemzetiségi csoportok.

Enyhe pluszokat mutatnak ma reggel az ázsiai piacok, a főbb benchmarkok 0,1-1 százalékos emelkedéseket mutatnak. Főleg a közműcégeknek megy jól, míg az energiaipari vállalatok nem teljesítenek fényesen az iraki konfliktus miatt.

Kisebb csökkenéssel indíthatják a keddi kereskedést a nyugat-európai tőzsdék,azok után, hogy tegnap 0,3-1,3 százalékos mínuszt szedtek össze. Igaz hétfőn nap közben sikerült mérsékelni korábban felhalmozott hátrányukat.