Vágólapra másolva!
Nincs formában ma az OTP, mely 1 százalék körüli mínuszba csúszott vissza délre. A többi blue-chip közül csak a Richter tud óvatos emelkedést felmutatni. Az európai tőzsdéken a kis mínuszba csúsztak vissza az indexek a gyenge Ifo-adat után, és Amerikában is minimális mínusszal kezdődhet majd a kereskedés.
Vágólapra másolva!
  • Nincs jó napja az OTP-nek, mely 1 százalék feletti mínuszt szedett össze, amivel a leggyengébben teljesítő blue-chipnek számít itthon. A bankpapírt egy kedvezőtlen elemzői ajánlás is hátráltatja. A többi főbb papír közül a Mol és a Magyar Telekom 0,2-0,3 százalékkal gyengül, a Richter viszont még tartja magát, és 0,7 százalékos pluszt mutat.
  • Ezek után a BUX 0,3 százlaékos mínuszba csúszott vissza, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A forint korrigálni kezdte tegnapi erősödését, és 305,6-ig gyengült az euróval szemben. A mai MNB-kamatdöntésre érdemes lesz figyelni, mivel az hozhat nagy kilengéseket a forint piacára.
  • Továbbra sincs nagy mozgás az európai tőzsdéken, ahol a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mocorognak. A hangulatot kissé ronthatja a vártnál gyengébb német Ifo üzleti hangulatindex. A gazdasági várakozásokat értékelő index 104,8 pontra esett vissza júniusban (várt: 106 pont), a májusi 106,2 pontról, ami a gazdasági kilátások romlásáról árulkodott.
  • Remekül teljesít viszont a Syngenta több mint 6 százalékos ugrással, amit egy felvásárlási hír fűtött.
  • Az amerikai tőzsdéken folytatódhat a lecsorgás a történelmi csúcsok közeléből, és a határidős indexek szerint 0,2 százalékos mínuszban indulhat majd a nap.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu