Jószívűek lehetnek az amerikaiak?

Vágólapra másolva!
A korábban pletykált 10 milliárd dollár feletti összeg helyett maximum 9 milliárd dollárra büntethetik az amerikai hatóságok a BNP Paribast - állítják ügyhöz közeli források.
Vágólapra másolva!
  • Közel került a megállapodáshoz a BNP Paribas az amerikai hatóságokkal a gigabírságának ügyében. Ahogy mi is számtalanszor megemlékeztünk róla, a francia nagybank az USA által szankcionált országokban végzett üzleti tevékenységéért kaphat dollármilliárdos büntetést Amerikától.
  • A BNP Paribas számára jó hír, hogy a korábban pletykált 10 milliárd dollár feletti büntetés helyett (egyes források 16 milliárd dollárt is emlegettek) vélhetően "csupán" 8-9 milliárd dollárt kell majd fizetnie a társaságnak - állítják bennfentes források.
  • A 8-9 milliárd dolláros összeg természetesen még mindig hatalmas büntetésnek számítana, és a BNP Paribas teljes, idei évre várt nettó profitját elvinné. Az amerikai hatóságok ezen túl egy hónapra kizárnák a bankot a dollár alapú elszámolás rendszeréből, ami a dollárra épülő pénzügyi rendszerben hatalmas érvágás lenne a cégnek.
  • Hivatalos forrásban még nem erősítették meg a felek a "kiegyezést", erre a napokban kerülhet sor. A befektetők azonban a vártnál kisebb lehetséges büntetés hírének sem örülnek, és a BNP Paribas árfolyama már 0,9 százalékot esett ma.