A Raiffeisen nem panaszkodik az oroszokra

Vágólapra másolva!
A Raiffeisen banknak nincs oka panaszkodni az orosz és az ukrán leányainak működése miatt, mondta el a pénzintézet elnöke, Walter Rothensteiner riporterek előtt Bécsben. Ellenben az osztrák állam lépéseit nem tartja megfelelőnek.
Vágólapra másolva!
  • Ukrajnában még mindig 40 millió ember hajt végre banki tranzakciókat, vagy vásárol biztosításokat, vagyis nem állt le az élet, mondta el a Raiffeisen bank elnöke WalterRothensteiner.
  • A Raiffeisen ukrán leánya, a Bank Aval a legnagyobb külföldi kézben lévő pénzintézet Ukrajnában, míg az orosz egysége a harmadik legnagyobb külföldi szereplő Oroszországban.
  • Az elnök megszólalt az osztrák kormány tervezett lépésével kapcsolatban is. Mint ismert az állam a Hypo-Alpe-Adria Bank helyzetét, úgy szeretné rendezni, hogy abba a hitelezőket is bevonja, és nem csak az adófizetők pénzét használja fel a mentésre.
  • Rothensteiner szerint ez az állam részéről a bizalom megsértése, és a Hypo-Alpe-Adria bankkal kapcsolatos lépést egy kompenzációk nélküli állami kisajátításként is lehet értelmezni.
  • Egyébként a Raiffeisen árfolyama három százalékot esett pénteken, miután a Moody’s leminősítette az osztrák bankokat, éppen a Hypo-Alpe-Adria Bankkal kapcsolatos események miatt. Ma pedig további egy százalékos mínuszban van a Raiffeisen, de az Erste még őt is alulmúlja 1,5 százalékos esésével.