Vágólapra másolva!
A technológiai szektor szereplői hetek óta szépen teljesítenek. Kitartóan menetelnek lokális, illetve történelmi csúcsaik irányába. A technikai kép alapján a következő hetek mozgásai pedig akár kedvező irányba is folytatódhatnak.
Vágólapra másolva!

Automatic Data Processing (Nasdaq): Történelmi csúcsok fele fordulhat

A heti grafikonon látható, hogy az árfolyam 2012 év vége óta egy emelkedő trendben mozog. A trendvonalat erősíti, hogy az 50 hetes mozgóátlag szűken mellette húzódik. Amióta a papír április elején tesztelte az emelkedő trendvonalat, és az 50 hetes mozgóátlagot, azóta töretlenül halad a 81 dolláros történelmi csúcs fele.

Amennyiben ismét sikerül eljutnia a januárban kialakult történelmi csúcsig, és nem törik meg a papír lendülete, akkor akár újból megérintheti a 84 dolláros ellenállást is. Az MACD vételi jelzése segítheti a további emelkedést. A papír gyengülése esetén, az emelkedő trendvonal szolgálhat támaszként.

Automatic Data Processing heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A 84 dolláros szint elérése előtt azonban egy-két akadályt még le kell gyűrnie a napi grafikon tanulsága szerint. A 80 dollárnál, illetve a 83 dollárnál húzódó akadályok nehezíthetik meg az árfolyam emelkedését.

Óvatosságra int, hogy az MACD eladási jelzést mutat. Gyengülés esetén az árfolyam visszacsúszhat 50 napos, később a 200 napos mozgóátlagok szintjére. A stop-losst érdemes a mozgóátlagok alá élesíteni, mivel az árfolyam többször szúrt már át rajtuk.

Automatic Data Processing napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Citrix System (Nasdaq): Sávból tört ki

Április közepe óta emelkedésben található a Citrix árfolyama, ráadásul előbb az 50 napos, majd a 200 napos mozgóátlag áttörése után a 63 dolláron húzódó ellenállást is legyűrte.

Az indikátorok az árfolyam erősödését jelzik, mivel az RSI emelkedő trendben mozog, illetve az MACD is vételi jelzést mutat. Ha ez bekövetkezik, akkor a papír megpróbálhatja betölteni a tavaly októberben keletkezett 58 dollár és 66 dolláros szintek közötti rést. Ha ez sikerül és az árfolyam lendülete nem fulladna ki, akkor az alakzatból számolható 71 dolláros célszintig is menetelhet.

A közeljövőben elképzelhető, hogy egy aranykereszt jelenhet meg a grafikonon, ami tovább segíthetné az erősödést. Ha alább hagyna a lendület, akkor a 63 dolláros támasz, vagy az emelkedő trendvonal állíthatja meg a gyengülést. Stop-losst érdemes ezeknek a szinteknek a környékére állítani.

Citrix System napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Jól fest a Citrix heti grafikonja is. Tavaly október óta az 54 dolláros és a 62 dolláros sávszélek között mozgott. Az elmúlt két hétben nagy erővel sikerült áttörnie a sáv felső szélét és az 50 hetes mozgóátlagot is.

Az MACD vételi jelzése, és az RSI emelkedése is támogatja az árfolyam további menetelését. Ha ez bekövetkezik, akkor az alakzatból számolható 71 dollárig is eljuthat. A napi grafikonon is látható, hogy a 71 dolláros szinttel meggyűlhet az árfolyam baja, de ha túl tud rajta lendülni, akkor a 76 dollárt is megcélozhatja.

Gyengülés esetén első körben a felső sávszél és az 50 hetes mozgóátlag együttese állíthatja meg az árfolyamot, nagyjából 62 dollár közelében. Ennek eleste komoly negatív jelzés lenne.

Citrix System heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu