Nincs csődegyezség: felszámolják a Gullivert

Budapest, 2013. december 23.
A Gulliver játékáruház soroksári üzletének bezárt bejárata 2013. december 23-án. Négy nappal karácsony előtt leállt a Gulliver Kft. webáruháza, másnap már a boltok sem nyitottak ki.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2013. december 23. A Gulliver játékáruház soroksári üzletének bezárt bejárata 2013. december 23-án. Négy nappal karácsony előtt leállt a Gulliver Kft. webáruháza, másnap már a boltok sem nyitottak ki.
Vágólapra másolva!
Elrendelték a tavaly karácsonykor bedőlt játéknagyker felszámolását, miután a hitelezőkkel való megállapodás több próbálkozás után is sikertelen maradt.
Vágólapra másolva!

Vasárnap járt le az a negyvennapos határidő, ameddig a cég hitelezői a követeléseiket bejelenthették a Gulliver kijelölt felszámolóbiztosánál, a Duna Libra Zrt-nél.

A felszámoló tájékoztatása szerint összesen 190 hitelezői igény érkezett, a hitelezői igények összegszerűségének feldolgozása folyamatban van.

Tavaly decemberi összesítés szerint - ekkor, karácsony előtt néhány nappal zárt be a Gulliver játéknagyker valamint a Gulliver által üzemeltetett 27 Bambini bolt - a cég csaknem hárommilliárd forinttal tartozik a volt beszállítóinak.