Már fúrják a PannErgy győri kútját

PannErgy napi grafikon
Vágólapra másolva!
A PannErgy közleménye szerint tegnap elindult a Győri Geotermikus Projekt első kútjának fúrása Pér község közelében.
Vágólapra másolva!
  • A februárban megkezdett terület előkészítő munkákat, és engedélyeztetést követően a PannErgy leányvállalata, a DD Energy Kft. Pér község környezetében elvégezte azokat a fúrást megelőző feladatokat, amelyek eredményeként június 17-én elindulhatott a PER-PE-01 jelű Győri Geotermikus Projekt részét képező első fúrás.
  • A várhatóan két hónapig tartó fúrással elindult a Győri Geotermikus Projekt megvalósítási fázisa, amely során a térségi hévízi aktivitás ipari hasznosítására kerül sor. A fúrási munkálatok megkezdése egyébként összhangban áll a vállalat korábbi várakozásával. A PannErgy vezetése szerint évi 340-400 TJ-nyi hőt biztosíthat a projekt.
  • A beruházás megvalósítását a PannErgy Csoport részben a DD Energy Kft. által 2013. szeptember 20-án elnyert, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett uniós forrást hasznosító pályázatból finanszírozza. Az 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással a DD Energy Kft. ipari nagyfogyasztók geotermikus energiából nyert hőenergiával történő kiszolgálását valósíthatja meg.
  • Árfolyam reakció egylőre még nincs, egyelőre még csak egy 2000 darabos kötés volt a PannErgy részvényében 329 forintos árfolyamon, ami 1,2 százalékkal alacsonyabb a tegnapi záróárnál.
PannErgy napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu