Vágólapra másolva!
Nagy menetelésbe kezdtek délután a magyar blue-chipek az OTP kivételével, így a Richter, a Mol és a Magyar Telekom is nagy pluszt szedett össze. Az európai és amerikai tőzsdéken nincs nagy mozgás, a befektetők a Fed ülésének esti befejezésére várnak. 
Vágólapra másolva!
  • Sebességbe kapcsolt délután a magyar piac, a főbb részvények közül a Mol és a Magyar Telekom is tovább gyarapította pluszait. Az olajpapír végül 3,5 százalékos, a telekompapír 1,2 százalékos emelkedésben zárt, amivel korrigálták tegnapi eséseiket. A Molt a csökkenő olajár, és az Ina körüli hírek segíthették. A
  • A Richter is lendületbe jött, és a reggeli mínuszok után végül 1 százalékos pluszban zárt. Az OTP viszont nem tudott csatlakozni társaihoz a kedvező elemzői vélemény ellenére sem, és csak 0,4 százalékot emelkedett.
  • A blue-chipek menetelésének köszönhetően a BUX végül másfél százalékot ugrott, amivel a legjobban teljesítő index volt a régióban.
  • A forint is erősödésnek indult a jó hangulatban, és 306,8-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése már 226,1-nél, a svájci franké 252-nél jár.
  • A tegnapi záróértékek közelében indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken. A befektetők kivárhatnak a nagy pozíciók felvételével a Fed kamatdöntése előtt. A várakozások szerint ma további 10 milliárd dollárral, havi 35 milliárd dollárra csökken a QE3 program keretösszege. A vágás nem lesz újdonság, a befektetők sokkal inkább arra kiváncsiak, mit mond majd Janet Yellen Fed-elnök az esti sajtótájékoztatóján.
  • Az európai tőzsdéken sincs nagy mozgás, a főbb részvényindexek változatlanul tegnapi záróértékeik közelében, minimális pluszban mozognak. A francia CAC40 és az olasz FTSE/MIB viszont minimális mínuszt szedett össze.
  • A vártnál magasabb árbevételt és profitot ért el a májussal záruló negyedévében a FedEx. A cég 2,46 dolláros EPS-ről (várt: 2,36 dollár) és 11,8 milliárd dolláros árbevételről (várt: 11,7 milliárd dollár) számolt be gyorsjelentésében. A profit közel megduplázódott egy év alatt. A kedvező eredményekre 4,4 százalékot ugrott a részvény.
  • A korábban vártnál alacsonyabb lehetett a ConAgra Foods profitja a májussal végződő negyedévben. A cég közlése szerint csak 55 centes EPS-t érhettek el az időszakban a korábban várt 60 cent helyett. A vállalat szerint rendkívül gyenge volt a kereslet az élelmiszereik iránt, ennek tudható be a kedvezőtlen hír. A részvény több mint 6,5 százalékot esett a hírre.
  • Az Alstom energiaipari egységére tett ajánlatának finomításán dolgozik a General Electric, miután a rivális Siemens tegnap 14,2 milliárd eurós ajánlatot tett az Alstom egységére. A GE több munkahely megőrzését garantálná, és számos új beruházást ígérne a francia félnek. A GE így kívánja megnyerni az Alstom egységéért zajló egyre élesebb versenyfutást
  • Az Amazon 1,1 százalékot, a BlackBerry 4 százalékot emelkedett a két cég szövetkezésének hírére.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu