Vágólapra másolva!
Minimális plusszal indította a napot a budapesti tőzsde, az OTP emelkedéssel indított, míg a Mol és a Richter kisebb mínusszal. Nyugat-Európában enyhe pozitív nyitást láthatunk.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP 0,4 százalékos emelkedésre képes, míg a Mol és a Richter 0,2 százalékos mínuszban tartózkodik pár perccel nyitás után. A Magyar Telekom pedig egyelőre előző napi záráóárán áll (333 forint).
  • 200 forinttal 4800 forintra emelte OTP célárát az HSBC elemzője, ugyanakkor továbbra is semleges ajánlást fogalmaz meg a magyar bankpapírra. Az új célár egyébként 6,6 százalékkal magasabb a tegnapi záróárnál.

  • Négy jelentkező nyújtotta be a pályázatát a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciapályázat tegnapi jelentkezési határidejéig. A három már piacon lévő szolgáltató a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone mellett végül a Digi román anyavállalata, az RCS&RDS jelentkezett a frekvenciatenderre.

  • A forint kisebb erősödéssel kezdte a keddet, és 307,6-ról 307,2 közelébe ereszkedett le az euróval szembenni árfolyama.