Vágólapra másolva!
Zárásra javítani tudtak az amerikai részvényindexek, melyek minimális pluszban fejezték be a kereskedést. A befektetők hangulatát elsősorban az iraki feszültségek ronthatták, ami miatt Ázsiában ma már a mínuszok uralkodnak, egyedül a japán Nikkei és a dél-koreai Kospi képes óvatos emelkedésre.
Vágólapra másolva!

USA: Újabb visszahívások a GM-nél

  • Újabb visszahívásokat jelentett be a General Motors (NYSE). A cég további 3,16 millió autóját rendeli vissza a gyújtáskapcsoló hibája miatt, ami korábban már 13 ember haláláért volt felelős. A vállalat által visszahívott gépkocsik száma Észak-Amerikában ezzel már meghaladja a 20 milliót. A visszahívások költségei elérhetik a 700 millió dollárt a második negyedévben a vállalat szerint. A hírre 0,2 százalékot esett piaczárás után a részvény.
  • Zárásra kikecmeregtek a mínuszokból az amerikai részvényindexek, melyek minimális pluszban fejezték be a kereskedést. Az S&P 500 0,1 százalékot, a Nasdaq 0,2 százalékot, a Dow Jones 0,05 százalékot erősödött.
Forrás: Investor.hu

  • Visszavágta az amerikai gazdaság növekedési kilátásait az IMF. A Nemzetközi Valutaalap már csak 2 százalékos GDP-bővülést vár erre az évre a korábban prognosztizált 2,8 százalék helyett. Az IMF az amerikai gazdaság első negyedévben mutatott nagymértékű visszaesése miatt lett pesszimistább. A szervezet szerint a Fed-nek a piac által vártnál hosszabb ideig fenn kellene tartania a nulla közeli kamatokat.
  • Szerdán dobja piacra okosmobilját az Amazon (Nasdaq). A készülékkel jóval közvetlenebb hozzáférést kapnak a vásárlók az Amazon szolgáltatásaihoz, ami mellett a cég belép a még mindig dinamikusan növekvő mobilpiacra.
  • Egyhavi csúcsára ugrott a Tesla (Nasdaq) arra a hírre, hogy a cég a BMW-vel (Xetra), és a Nissannal (Tokyo) szövetkezve építene ki elektromos töltőállomásokat. Az autógyártók közös standardokat alakítanának ki, így a töltőállomások a legtöbb cég elektromos autóival kompatibilisek lennének. A részvény közel 9 százalékot erősödött tegnap.

Ázsia: Vegyes a kép a börzéken

  • Ázsiában nem volt határozott irány a keddi kereskedésben, a japán és dél-koreai tőzsde 0,3-0,4 százalékos pluszra volt képes, viszont a többi tőzsdén 0,5-0,9 százalékos mínuszokat lehet látni. A japán Nikkei ma a tegnapi nagyobb lemaradását korrigálja.
Forrás: Investor.hu