A 300-at célozza a Tesla?

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok hírei, miszerint az elektromos autókat gyártó Tesla Motors szövetkezne a BMW-vel, annak érdekében, hogy népszerűsítsék az elektromos autók terjesztését, kedvezően hathatnak az amerikai autógyártó árfolyamára. A részvény fontos ellenállást tört át tegnap, így a technikai kép is biztató.
Vágólapra másolva!

A Tesla Motors árfolyama 2013. december óta egy emelkedő trendvonalon mozog. Az elmúlt napokban sikerült áttörnie a másodlagos, rövid távú trendvonalat és a 219 dolláros fontosabb ellenállást. A Bollinger-szalagok összeszűkülése után az árfolyam már elkezdte felfele tolni a felső szalagot.

Ha folytatni tudja a megkezdett trendet a részvény, akkor a jövőben ismét eljuthat 260 dolláros csúcsok szintjére, mivel addig nem húzódik előtte komolyabb akadály. A papír erősödését segíti, hogy az RSI az emelkedése során egy hosszabb távú ellenállást tört át.

A 219 dolláros szint rövid távon támasz lehet, de igazán negatív az lenne, ha a tegnapi gyertya alá beesne a részvény. Utóbbi alatt már lehet gondolkozni a stop-loss megbízások aktiválásán.

Tesla Motors Inc. napi grafikon (NASDAQ) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikonon is látható az árfolyam hosszú távú emelkedése. A papír többször tesztelte az emelkedő trendvonalat, de egyszer sem tudta azt letörni. A trendvonalat segíti, hogy az 50 hetes mozgóátlag is szűken mellette húzódik.

Mióta május elején az árfolyamnak sikerült felpattannia az emelkedő trendvonalról, kitartóan halad a történelmi csúcsokat jelentő 260 dolláros szintek fele. A papír emelkedése szempontjából mindenképp kedvező, hogy az MACD hamarosan vételi jelzést mutathat.

Abban az esetben, ha a korábbi csúcsok elérése után marad még ereje a papírnak, akkor akár a pszichológiai 300 dolláros ellenállásokig menetelhet. Ezt a szintet jelöli ki a 127,2 százalékos Fibonacci-szint is.

Tesla Motors Inc. heti grafikon (NASDAQ) Forrás: AmiBroker, Investor.hu