22 milliót költött idén az agrártárca utazásra

Vágólapra másolva!
Japánban és Szaúd-Arábiában is volt tisztségviselő, Fazekas Sándor viszont ingyen utazott.
Vágólapra másolva!

A Földművelésügyi Minisztérium közzétette, hogy idén január és június között hova és mennyiért utaztak a vezető tisztségviselők – írja a napi.hu. Az első félévben összesen 22,557 millió forintot költött utaztatásra a tárca, a legdrágább út 2,4 milliós volt. Bognár Lajos helyettes-államtitkárhoz kötődik, aki két társával együtt ennyiért volt hat napig a Japánban tartott FoodEx kiállításon. Utazásra 1,5 milliót költöttek, szállásra 260 ezret, napidíjra pedig összesen 646,8 ezer forintot fizettek ki.

A második legdrágább út Poprády Géza közigazgatási államtitkáré, ő két társával utazott hat napra Szaúd-Arábiába összesen 1,6 millió forintért. A delegáció számára nem kellett szállásköltséget biztosítani, de 1,46 millió forint volt az utazási költség. Az államtitkár a katari és szaúd-arábiai élelmezésbiztonsági programokban történő magyar szerepvállalásról tárgyalt. Poprády az Egyesült Arab Emirátusokba is elutazott 1,589 millió forintért, három társával öt napot töltött a Gulfood nemzetközi élelmiszeripari kiállításon.

Jóval olcsóbb utak is voltak, az újság szerint például semmibe sem került, hogy Fazekas Sándor részt vett egy romániai hagyományőrző disznótoros versenyen és farsangi népi hagyományőrző ünnepségen, de Bognár Lajos helyettes államtitkár is ingyen ment a Magyar Állatorvosok Világszervezetének nemzetközi konferenciájára Szerbiába.