Vágólapra másolva!
A magyar tőzsdén folytatódott az elmúlt napok trendje, és tovább estek a főbb részvények. Európában és Amerikában az iraki harcok fokozhatják a nyugtalanságot, azonban az USA piacain kis pluszok láthatóak, ami után Európában is mérséklődtek a veszteségek.
Vágólapra másolva!
  • Ma sem volt jó napjuk a magyar blue-chipeknek, melyek folytatták az elmúlt napok eséseit. Az OTP 0,8 százalékot, a Mol 1,3 százalékot, a Richter pedig 0,2 százalékot gyengült. Egyedül a Magyar Telekom volt képes erősödésre, mely 0,6 százalékot tudott emelkedni.
  • Ezek után a BUX 0,6 százalékos mínuszban, 18796 ponton zárt, amivel a leggyengébben teljesítő index volt a régióban.
  • A forint nem tudja összeszedni magát, és egyhetes mélypontja körül, 306,7-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 226,6-nál, a svájci franké 251,8-nál található.
  • Az amerikai tőzsdéken a kezdeti bizonytalanság után már 0,2-0,4 százalékos pluszok láthatóak, amivel a részvényindexek kissé korrigálják az elmúlt napok eséseit.
  • A vételi kedv annak ellenére alakult ki, hogy a mai makroadatok a vártnál rosszabbul sikerültek. Májusban 0,2 százalékkal estek vissza a termelői árak az USA-ban áprilishoz képest (várt: 0,1%). Éves alapon viszont 2 százalékos emelkedés volt megfigyelhető, ami szintén kissé elmaradt a várakozásoktól (2,4%). A Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe pedig 81,2 pontra csökkent júniusban a várt 83 pontra emelkedés helyett.
  • Az amerikai tőzsdék emelkedésének köszönhetően az európai részvényindexek mérsékelni tudták veszteségeiket, és a spanyol IBEX már kis pluszt mutat.
  • Továbbra is kilenchavi csúcson mozog a WTI és a Brent típusú nyersolaj, nagy részben az iraki feszültségek miatt. Előbbi 107 dollárnál, utóbbi 113,4 dollárnál található.
  • Az egyedi részvények közül az Intel 6,4 százalékos pluszban mozog, miután a cég menedzsmente a korábban vártnál magasabb árbevételt jósolt erre az évre. Az Intel emelkedése a többi, PC-piac növekedésévben érdekelt cégnek is aláfűtött.
  • A GM is 0,2 százalékos pluszt szedett össze az újabb visszahívások ellenére. A Citigroup körül is zajlik az élet, az amerikai hatóságok 10 milliárd dollárra kívánják büntetni a bankot a jelzálogfedezetű értékpapírok válság előtti megtévesztő értékesítése miatt. A Citi 0,8 százalékot esett.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu