Ismét nyílhat a Fed ollója

Vágólapra másolva!
Ismét dönt a Fed a QE3 program nagyságáról, ami jelentős esemény lesz a piacok számára a következő napokban. Emellett több fontos makroadat is érkezik, lássuk mi vár ránk a következő napokban!
Vágólapra másolva!
  • Hétfőn főleg a magyar piac számára, ezen belül is az OTP részvényeseinek jöhet fontos hír, miután a Kúria döntése ekkor várható. Emellett az európai inflációra is érkezik a májusi végleges adat.
  • kedden főleg Európára, és Németországra figyelhetnek a befektetők, bár az amerikai infláció, és a lakáspiaci adatok még megmozgathatják a befektetők fantáziáját.
  • Ezzel együtt a befektetők már könnyen lehet hogy kivárnak a Fed szerdai ülése előtt, ahol újabb 10 milliárd dollárral, 35-re mérsékelheti a havi eszközvásárlási program nagyságát. A kamatokhoz ugyanakkor nem nyúlnak majd a befektetők, ám egy esetleges utalás a várható emelésre fontos mozgásokat okozhat.
  • Csütörtökön és pénteken a Fed utáni piaci hangulatot, illetve a jegybankárok esetleges nyilatkozatait lehet érdemes figyelni, persze japánból, valamint az USA-ból még fontos adatok érkeznek, nem beszélve az európai fogyasztói bizalomról, ami a gazdasági kilábalásról adhat fontos képet.
Forrás: Investor.hu