Vágólapra másolva!
Nem voltak jó formában a magyar részvények, csupán a Richter és az OTP volt képes minimális emelkedésre. Európában és Amerikában sem tudnak lendületbe jönni az indexek, egyedül a francia telekomcégek menetelése dobja fel a hangulatot. 
Vágólapra másolva!
  • Ma sem tudott magára találni a BUX, mely 0,5 százalékos esés után 18912 pontig esett vissza. A BUX ezzel a leggyengébben teljesítő indexnek számított a régióban.
  • Ennek oka elsősorban a Mol és a Magyar Telekom zuhanása. Az olajpapír 2 százalékot zuhant 12825 forintig, a telekompapír pedig 0,9 százalékos esés után 330 forintig tért vissza. A Mol-t az Egyesült Királyságból kapott kedvező hír sem tudta kihúzni a mínuszokból, míg a telekompapírt a Deutsche Telekom kedélyeket lehűtű nyilatkozata hátráltatta.
  • Rajtuk kívül a Richter 0,1 százalékot, az OTP 0,5 százalékot erősödött.
  • Az európai tőzsdéken minimális mínuszba csúcsztak vissza a részvényindexek, így nem tudják korrigálni tegnapi eséseiket. Az indexek történelmi, vagy több éves csúcsaikról ereszkednek lejjebb. Amerikában 0,3-0,4 százalékos mínuszok láthatóak, így az S&P 500 és a Dow Jones tovább távolodik történelmi csúcsától.
  • A várt 0,6 százalék helyett 0,3 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom májusban havi alapon. Az autóértékesítések nélkül csak 0,1 százalékos volt a növekedés (várt: 0,4%) A heti friss munkanélküli segélykérelmek száma pedig 317 ezren alakult a várt 310 ezer helyett.
  • Pert vesztett az Intel az Európai Unió ellen, mivel az EU legfelsőbb bírósága ma jóváhagyta a chipgyártóra még 2009-ben kirótt 1,44 milliárd dolláros büntetést. Az Intelt még öt évvel ezelőtt bírságolta meg az EU amiatt, hogy a vállalat tisztességtelenül adott engedményeket a nagy PC-gyártóknak, és lefizetett egyes társaságokat, hogy az ő chipjeiket válasszák a rivális AMD eszközei helyett. Az Intel ezt a büntetést támadta meg, az EU azonban most kimondta annak jogosságát. Az Intel 0,4 százalékot esett a hírre.
  • A Lululemon sincs formában, és 15 százalékot esett a profitwarningra. Ezzel párhuzamosan újabb találkozókat szeretne szervezni a francia döntéshozókkal a General Electric az Alstom egységének felvásárlása ügyében. A GE azután kezdene újabb lobbiba, hogy a rivális Siemens tegnap bejelentette, hogy a Mitsubishivel tervez közös ajánlatot tenni az Alstomra. A GE ma 0,3 százalékot gyengült.
  • A francia telekomcégek viszont remekelnek a gazdasági miniszter szavai után. A Bouyguges 5 százalékot, az Iliad 6,4 százalékot ugrott.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu