Vágólapra másolva!
A tegnapi záróértékek közelében zajlik a kereskedés az európai tőzsdéken, amiben az is szerepet játszik, hogy az Euronext piacokon egy technikai hiba miatt a hagyományosnál később kezdődött a kereskedés. Itthon sincs nagy mocorgás, a BUX kis mínuszban található, elsősorban a Richter esése miatt.
Vágólapra másolva!
  • Folytatódik a profitrealizálás a hazai piacon, ahol a BUX 0,3 százalékos mínuszban mozog nyitás után. A régióban hasonló mértékű esések láthatóak.
  • Az OTP igyekszik talpra állni az elmúlt napok esései után, és nyitás után nem sokkal 0,3 százalékos pluszban található. Rajta kívül a Mol 0,3 százalékot erősödött, a Magyar Telekom stagnál, a Richter viszont 0,8 százalékot esett. A Mol-t a ma reggeli kedvező hír egyelőre mérsékelten tudja segíteni.
  • Az európai tőzsdéken a tegnapi záróértékek közelében mozognak az indexek nyitás után. Az Euronext tőzsdék fél 10-kor nyitottak egy technikai jellegű hiba miatt.
  • Ma már nem lesz üres a makronaptár, az eurózónából például ipari termelési adatot, az USA-ból munkaerőpiaci és kiskereskedelmi forgalmi adatot is publikálnak majd. A befektetők pedig inkább kivárhatnak ezek előtt.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu