Vágólapra másolva!
Püfölni kezdték délelőtt az OTP a borongósabb részvénypiaci hangulatban, ami miatt a BUX nagy mínuszt szedett össze. Európában is esések láthatóak, így lefelé ereszkednek a főbb részvényindexek a csúcsaikról. 
Vágólapra másolva!
  • Csúnya mélyrepülésbe kezdett délelőtt az OTP, mely már 3,4 százalékot veszített értékéből. Az esés hátterében az állhat, hogy elesett a 4500 forintos támasz a grafikonon, melyen túl az európai részvénypiacokon is borongós hangulat uralkodik.
  • A többi blue-chip sincs formában, a Richter 1,8százalékot zuhant, amivel egyre közelít a 4000 forintos szinthez. A gyógyszercég egyébként 20 ezer darab saját részvényt vásárolt tegnap 4092 forintos átlagáron a Bét tájékoztatása szerint. A Mol 0,4 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékot gyengült.
  • Ezek következtében a BUX sem tud kikecmeregni a mínuszokból, és tovább növelte veszteségeit. Dél körül 1,5 százalékos esést mutat, amivel a legrosszabbul teljesítő indexnek számít a régióban.
  • A forint gyengülése megállt, és 305,6 körül mocorog az euróval szembeni árfolyama. Ez egyhetes mélypontnak felel meg a forint esetében. A dollárral szemben 226 körül, a svájci frankkal szemben 250,8 körül mozog a jegyzés.
  • Az európai tőzsdéken profitrealizálásba kezdhettek a befektetők az elmúlt napok emelkedései után, így a részvényindexek 0,4-1 százalékos mínuszban mozognak. A német DAX történelmi csúcsáról a Stoxx Europe 600 hatéves, a spanyol IBEX pedig négyéves rekordok közeléből ereszkedik lejjebb.
  • Az amerikai tőzsdékre is esés várhat, a határidős indexek alapján 0,2-0,3 százalékos gyengüléssel indulhat majd a kereskedés.
  • A Lufthansának sincs jó napja, a légitársaság részvényei már 15 százalékot zuhantak a profitwarningra.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu