Vágólapra másolva!
Összeszedte magát délután a Richter, mely 1 százalék feletti pluszban fejezte be a kereskedést. Az OTP és a Mol viszont nem volt formában, és gyengélkedésük miatt a BUX is mínuszban ragadt zárásra.
Vágólapra másolva!
  • Lendületbe jött délután a Richter, mely a kezdeti mínuszok után végül 1,7 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A többi blue-chip viszont vegyesen teljesített, az OTP 2,5 százalékot zuhant. A Mol 0,2 százalékot esett, miután a Raiffeisen rontott a részvényre vonatkozó célárán. Ezen túl a Gazdasági Versenyhivatallal között megegyezés sem segítette az olajpapírt.
  • Az OTP esésében szerepet játszott a rossz részvénypiaci hangulat, valamint a Kúria közelgő, június 16-án nyilvánosságra kerülő határozata a devizahiteles ügyben. Az árfolyam letörte a 4500 forintos támaszt, ami további negatívumként szolgált. Rajtuk kívül a Magyar Telekom 0,6 százalékot erősödött.
  • Ezek után a BUX végül mérsékelni tudta veszteségeit, és végül 0,3 százalékos mínuszban tért nyugovóra.
  • Az OTP mellett az osztrák bankoknak sem volt jó napjuk, igaz elsősorban a Raiffeisen lejtmenete kirívó 6,6 százalékos zuhanásával. Mellette az Erste 1 százalékos mínuszt tud felmutatni, ami a Raiffeisen mélyrepülésével együtt nagy szerepet játszott az osztrák ATX 1,44 százalékos gyengülésében. Esetükben kedvezőtlen fejlemény, hogy az S&P akár le is minősítheti őket a következő három hónapban, ha nem látja kellően erősnek az állami támogatást a bankszektor mögött
  • A forint nem mutat ma eddig nagy kilengéseket, és 303,4-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 225,7-nél, a svájci franké 250,8-nál jár.
  • Az európai börzéken profitrealizálásba kezdhettek a befektetők az elmúlt napok emelkedései után, így a részvényindexek 0,3-1,2 százalékos mínuszban mozognak. A német DAX történelmi csúcsáról a Stoxx Europe 600 hatéves, a spanyol IBEX pedig négyéves rekordok közeléből ereszkedik lejjebb.
  • Az európai tőzsdéken uralkodó borongósabb hangulat miatt az amerikai piacokon is mínuszok láthatóak. Az S&P 500 0,4 százalékkal, a Dow Jones 0,5 százalékkal esik, amivel kissé eltávolodtak történelmi csúcsaiktól. A Nasdaq 0,1 százalékot gyengült.
  • Fontos makroadatok hiányában a vállalati hírekre fókuszálhatnak a befektetők. A Siemens 1 százalékot veszített értékéből a Mitsubishivel való szövetkezés híre ellenére. A Lufthansa viszont nem tudja összeszedni magát, és már 14 százalékot zuhant a profitwarningra. Az Airbus sincs formában, 3,1 százalékot esett, miután az Emirates hatalmas megrendelést vont vissza tőle.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu