Vágólapra másolva!
Eséssel kezdte a napot a BUX, miután az európai tőzsdéken is kisebb mínuszok uralkodnak. A többéves csúcsoktól nem tud folytatódni az emelkedés Európában, az indexeknek vélhetően újabb impulzusokra lenne szükségük a további csúcsdöntéshez.
Vágólapra másolva!
  • Mínuszban kezdte a napot a BUX, mely 0,4 százalékos esésével a sereghajtók között foglal helyet a régiós társaival zajló versenyben.
  • A BUX-ot elsősorban az OTP gyengülése húzza lejjebb, a bankpapír már 0,5 százalékot esett. A Mol 0,2 százalékot, a Magyar Telekom 0,3 százalékot erősödött, a Richter pedig szintén minimális pluszban mocorog. A Mol-t nem segítheti a Raiffeisen felől érkező pesszimista vélemény.
  • Magyarországon tovább tart a defláció a KSH adatai szerint. Májusban ugyanis 0,1 százalékkal csökkent az infláció éves alapon, ami megfelelt az előzetes várakozásoknak. Áprilishoz képest 0,2 százalékos volt az árcsökkenés.
  • A forint gyengüléssel reagált az inflációs adatra, és 305-ről 306 közelébe ugrott fel az euróval szembeni árfolyama. A dollárral szemben már 225,7-nél, a svájci frankkal szemben 250,8-nál jár a forint.
  • Az európai tőzsdéken kisebb esésekkel kezdődött a nap, a részvényindexek így lefelé csordogálnak többéves csúcsaiktól. A német DAX történelmi csúcsáról ereszkedik, a Stoxx Europe 600 pedig hatéves, a spanyol IBEX négyéves rekordok közelében mozog.
  • A hangulaton nem segít az sem, hogy a Világbank rontott a globális gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzésén.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu