Fokozódik a hangulat a T-Mobile US körül

Sprint napi grafikon (NYSE)
Vágólapra másolva!
Kedvező hírek láttak napvilágot a körvonalazódó Sprint-T-Mobile US friggyel kapcsolatban. A Macquarie elemzője ugyanis közel 70 százalékos esélyt lát arra, hogy az amerikai hatóságok rábólintsanak az USA harmadik és negyedik számú mobilszolgáltatójának egyesülésére.
Vágólapra másolva!
  • Véleménye szerint az eddig megszellőztetett információk kedvezőek a Sprint és a T-Mobile US részvényesei számára is. A szakértő itt elsősorban a részvényenkénti 40 dolláros felvásárlási árat, illetve az ügylet meghiúsulása esetén fizetendő 1 milliárd dolláros bánatdíjat emeli ki.
  • A Macquarie elemzője éppen emiatt erősen vételre ajánlja a Sprint részvényét, szerinte ugyanis már nyáron bejelenthetik a felek az ügyletet. A tranzakció létrejötte esetén a szakértő 53 százalékos felértékelődést lát a Sprintben 2015 végéig, míg az egyesülés kudarcba fulladása során 17 százalékos lejtmenettel számol.
  • Ráadásul az elemzés szerint a T-Mobile US befektetőinek jelentős része még a 40 dolláros pletykánál is nagyobb felvásárlási árral számol. Mai részletesebb anyagunkban egyébként mi is magasabb fair értékkel számoltunk egy sikeres felvásárlás esetén.
  • Nyitást követően nem sokkal a Sprint árfolyama 0,6 százalékos emelkedést mutat, míg a T-Mobile a kedvező várakozása ellenére 0,5 százalékos csökkenésben található 33,71 dollárnál.
Sprint napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

T-Mobile US napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu