Vágólapra másolva!
Brüsszel kérte a munka felfüggesztésére Bulgáriát, mert szerintük nem felel meg az uniós elírásoknak. A jövő hétre tervezett orosz-ukrán-EU háromoldalú gáztárgyaláson megvitatják a kérdést.
Vágólapra másolva!

A bolgár kormányfő utasítást adott a Déli Áramlat megvalósításának felfüggesztésére országa területén, de erről a szófiai kormány még nem értesítette Moszkvát - tájékoztatott vasárnap az orosz energiaügyi minisztérium.

A tárca képviselője úgy vélte, hogy a kérdést megvitathatják a hétfőre Brüsszelbe tervezett orosz-ukrán-EU háromoldalú gáztárgyaláson.

Plamen Oresarszki bolgár miniszterelnök a döntést azt követően jelentette be, hogy vasárnap Szófiában amerikai szenátorokkal találkozott. Azt mondta, hogy az Európai Bizottság kérésére felfüggesztették a gázvezeték bulgáriai szakaszával kapcsolatos munkálatokat. Brüsszel a héten szólította fel Bulgáriát, hogy halassza el a Déli Áramlat gázvezeték területén átmenő szakasza kivitelezésének megkezdését, mivel az nem felel meg az érvényes uniós szabályozásnak.