Nincs jó hangulat Ázsiában

Vágólapra másolva!
Nem okozott határozott örömöt az EKB tegnapi lépése, Ázsiában a pluszok is elmaradtak, igaz, az amerikai  indexek azért tegnap is erősek voltak.
Vágólapra másolva!
  • Nincs kiugró öröm az ázsiai piacokon az EKB tegnapi lépése és a jó amerikai zárást követően. A Nikkei a csütörtöki záróára körül mozog, míg a Shanghai Composite 0,8 százalékot veszített az értékéből.
  • 0,7-2 százalékos pluszok jöttek össze a tegnapi kereskedésben az amerikai piacokon, köszönhetően az EKB által bejelentett intézkedéseknek. Főleg a Russell 2000 teljesített jól, ami április vége óta nem látott szintekre emelkedett. Mondani sem kell, hogy az S&P 500 újabb történelmi csúcsot ért el, 1 940,46 pontos záróértékével.
  • A befektetők számára ugyanakkor fontos lesz a mai NFP-adat is, ahol az elemzők 210 ezer főre számítanak májusban. A munkanélküliségi rátára 6,4 százalékot várnak az elemzők az áprilisi 6,3 százalék után.
  • 3,1 százalékot tudott erősödni tegnap a VeriFone Systems, miután a fizetési rendszerekkel foglalkozó cég a vártnál jobb teljesítményt ért el az előző negyedévben, és 500 fős létszámcsökkentést jelentettek be.
  • 2 milliárd dollárosra növelte a részvény visszavásárlási program nagyságát az amerikai AIG biztosító, a korábbi 1,4 milliárd dollárról. A bejelentés ezzel együtt várható volt.
  • 9 százalékot esett tegnap a Zynga árfolyama, miután Don Mattrick, a cég vezérigazgatója egy prezentáció során nem igazán vázolt világos jövőképet a második félévre vonatkozóan, az elemzők pedig meglehetősen aggódnak a fejlemények miatt.