Most figyelj a mezőgazdaságra!

Vágólapra másolva!
Az amerikai mezőgazdasági vegyszerek, műtrágyák gyártói előtt a technikai képek alapján komoly erősödés állhat. Ha a következő napokban sikerül leküzdeniük az előttük húzódó szinteket, akkor rövid időn belül akár markánsan is erősödhetnek. 
Vágólapra másolva!

CF Industries Holdings, Inc.: Rövidesen megnyílhat előtte az út

A CF Industries Holdings árfolyama elképzelhető, hogy hamarosan ki fog törni az április óta formálódó emelkedő háromszögből. A nagy mozgás lehetőségét a Bollinger-szalagok, és az MACD indikátor összeszűkülése jelzik előre.

Ha a papírnak sikerül áttörnie az emelkedő háromszög vízszintes szárát, és a mellette húzódó 50 napos mozgóátlagot, akkor megnyílhat előtte az út egészen a 266 dolláros ellenállásokig.

Kitörés után viszonylag szűkre lehet venni a stop-loss megbízást, hiszen ha a megindulás után visszaesik 245 dollár alá a részvény, akkor fals lehet a kilövés.

CF Industries Holdings, Inc. napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Agrium Inc.: Újra a lokális csúcsok fele fordulhat

Az Agrium tavaly októbere óta egy emelkedő trendben mozog, amit azóta egyszersem tudott letörni. Jelenleg a 200 napos mozgóátlag környékén tartózkodik az árfolyam.

Ha sikerül erőt gyűjtenie, és felpattannia a 200 napos mozgóátlag, az emelkedő trendvonal és a 88 dolláros áron húzódó szintek által alkotott támaszzónáról, akkor nagy lendülettel indulhat meg az árfolyam a korábbi 97 dolláros lokális csúcsokig. A kitörést az MACD vételi jelzése is támogat.

Gyengülés esetén, a háromszög emelkedő száráig vagy a 88 dolláros támasz szintig tarthat.

Agrium Inc. napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu