Tőzsdére viszi az ING a biztosítási üzletágát

Vágólapra másolva!
Az ING bejelentette, hogy a holland cégcsoporthoz tartozó, biztosításokkal foglalkozó NN Group-ot az idén az amszterdami tőzsdére szándékozik bevezetni.
Vágólapra másolva!

• Ma reggel az ING megerősítette a bejelentését, miszerint tőzsére kívánják vezetni a cég biztosítási üzletágát, az NN Group-ot. Az NN Group könyv szerinti értéke 14,7 milliárd euró volt az első negyedév végén.

• Az ING az NN Groupban való részesedésének több mint a felét kívánja értékesíteni a 2015-ös év végéig, a fennmaradó részvényeket pedig 2016 végéig adná el.

• Az ING azt is bejelentette, hogy az NN Group a tervek szerint a 2014-es év második fele után, jövőre 175 millió eurós egyszeri osztalékot fog fizetni az ING részvényeseknek.

• Az NN Group stratégiájának része, hogy közép távon évente 5-7 százalékkal növelje az adózás előtti működési eredményét, illetve a tőke arányos nettó működési eredményeiken is javítani kívánnak. Az NN Group céljai között szerepel továbbá, hogy 2016-ra 200 millió euróval csökkentse az adminisztratív kiadásait.

• Egyébként az ING még a válság során kapott egy 10 milliárdos állami mentőövet a holland kormánytól. A biztosítási divízió leválasztása is az egyik része azoknak a feladatoknak, amit az ING vállalt korábban. Így a későbbiekben az ING tisztán bankként működne tovább.

ING napi grafikon (Amszterdam) Forrás: AmiBroker, Investor.hu