Már a küszöbön a T-Mobile US eladása?

Vágólapra másolva!
Meg nme erősített hírek szerint már meg is egyezett a T-Mobile US és a Sprint Corp. a két cég összeolvadásáról, amivel egy óriási ügylet jöhet létre. Egy ilyen ügylet pedig a T-Mobile US részvényét nagyjából 40 dollárra értékeli, ez pedig a tegnapi záróárnál nagyjából 16 százalékkal magasabb.
Vágólapra másolva!
  • Nevük elhallgatását kérő források szerint a Sprint Corp. és a T-Mobile US már megegyezett a két telekommunikációs vállalat összeolvadásának feltételeiről, amivel egy hatalmas ügylet jöhet létre.
  • Így pedig a T-Mobile US részvénye akár 40 dollárt is érhet, ami a tegnapi záróárnál (34,28 dollár) több mint 16 százalékkal magasabb. Ez pedig az egész T-Mobile US-t piaci kapitalizációját 31 milliárd dollárra árazza.
  • A T-Mobile US felvásárlási sztori már nem új, hiszen régóta lehetett tudni, hogy a Deutsche Telekom eladná amerikai leányának nagy részét. Erről mi is több cikkünkben beszámoltunk:
  1. A Deutsche Telekom támogatja a T-Mobile US eladását
  2. Már gyűjtik a pénzt a T-Mobile US felvásárlására
  • Ha még hivatalosan is megerősítik az ügyletet a felek, még akkor is igen komoly felügyeleti vizsgálaton kell átjutnia, hiszen az USA harmadik és negyedik legnagyobb szereplője olvadna össze.
  • Ezzel a Verizon és az AT&T kapna egy nagyobb ellenfelet, míg a fogyasztók kevesebb lehetőség közül választhatnának. Ezt pedig nem biztos, hogy szó nélkül hagyja a felügyelet.
  • A Sprint 50 százalékban részvénnyel, míg 50 százalékban készpénzzel fizetne. A Deutsche Telekom pedig 15-20 százalékban maradna részvényes a cégben (jelenleg 67 százalékos tulajdonos).
  • A Sprint árfolyama tegnap zárás után 4,5 százalékkal emelkedett, míg a T-Mobile US papírjai 1,4 százalékkal.
  • A hír egyébként a Magyar Telekom árfolyamának is jót tehet, ugyanis a Deutsche Telekom a T-Mobile US eladásával pénzhez juthat, amit akár európai felvásárlásokra is költhet. Mint ismert idén korábban felvásárlási spekulációk 350 forintig is feltornázták a Magyar Telekom árfolyamát, majd innen visszaesett, és jelenleg 335 forintnál jár.