Fokozódik a General Motors vesszőfutása

Vágólapra másolva!
Újabb visszahívások lehetőségére figyelmeztetett Marry Barra, a General Motors vezérigazgatója, aki ezen túl további elbocsátásokat is bejelentett a cég körüli botrányok miatt. 
Vágólapra másolva!
  • Nem értek véget a visszahívások a General Motorsnál - jelentette be Marry Barra vezérigazgató ma. Barra szerint a következő hónapokban további autóikat rendelhetik majd vissza az azokkal kapcsolatos különböző problémák miatt.
  • A mostani hatósági meghallgatásán Barra ezen túl közölte, 15 alkalmazottjukat bocsátották el a cég körül zajló botrány miatt. Az alkalmazottaknak a vizsgálatok megkezdése után elkövetett sorozatos hibáik miatt kell távozniuk. A vezérigazgató szerint nagyon súlyos hiba, hogy 11 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a cég visszahívja a problémás autóit, melyekben a gyújtáskapcsolók hibái 13 ember haláláért felelősek. A Reuters minapi elemzése szerint a járművek egyéb problémákkal is küzdenek, melyek további 74 ember halálát okozhatták.
  • Barra megígérte, hogy mindent meg fognak tenni a hibák kijavítására, és hogy hasonló esetek soha ne fordulhassanak többet elő. Az áldozatok kárpótlásáért egy kompenzációs programot fognak indítani.
  • A GM hírnevét tovább tépázhatták a tegnapi hírek is, melyek szerint a vállalat azoknak a családoknak is küldött a visszahívásokról levelet, akiknek a hozzátartozói éppen az autók problémái miatti balesetekben vesztették életüket.
  • A hatósági vizsgálatok most megerősítették, hogy Barrának nem lehetett tudomása a halálos baleseteket okozó hibákról.
  • A hírek ellenére a GM részvényei 0,1 százalékos pluszban mozognak nyitás után.