Telekomcégeket vennének az oroszok?

Vágólapra másolva!
A TNK-BP eladásából származó 14 milliárd dollárt akár telekomcégek felvásárlására is fordíhatja az Alfa-Group a Reuters értesülései szerint. Mikhail Fridman orosz milliárdos tartozó cég Kelet-Európában is kereshet célpontot.
Vágólapra másolva!
  • 14 milliárd dollár ütötte a Mikhail Fridmanhoz tartozó Alfa Group markát, miután a társaság eladta a TNK-BP olajcégben lévő részesedését az orosz Rosneftnek.
  • Az Alfa Group nem is olyan régen vette meg a német RWE-hez tartozó DEA olajcéget, erre mintegy 7 milliárd dollárt költöttek. Állítólag a DEA-t a Mol is figyelte és az érdeklődők között volt.
  • A telekom szektor befektetéseiért felelős Alexei Reznikovich elmondta a Reutersnek, hogy Kelet-Európában látnak olyan telekomcégeket, amelyek érdeklik őket.
  • Akár 1 milliárd dollárnál többet is hajlandók lennének 1-1 cégért adni, sőt azt sem zárta ki Reznikovich, hogy 5 céget is megvennének.
  • Az elmúlt hónapok során többször is felmerült, hogy Magyar Telekom is felvásárlási célpont lehet. Igaz, a pletykák arról szóltak, hogy a cég nagytulajdonosa, a Deutsche Telekom lenne az, aki megvenné a maradék közkézhányadot.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.