Zölden indul a hét

Vágólapra másolva!
Továbbra is jó a hangulat a globális piacokon, valamennyi főbb index emelkedésre képes, így az európai piacokon is emelkedés jöhet ma reggel.
Vágólapra másolva!

Ázsiában jó a hangulat

Jó a hangulat ma reggel az ázsiai piacokon, a Nikkei 2 százalékot drágult a gyengülő jen és a jó amerikai zárás miatt. A Shanghai Composite minimális mínuszban mozog a vártnál jobb PMI adat ellenére.

50,8 pontra emelkedett Kínában a feldolgozóipari beszerzési menedzserindex májusban az előző havi 50,4 pontról, ráadásul az elemzői várakozásokban szereplő 50,6 pontot is sikerült túlszárnyalni.

Forrás: Investor.hu

Megállíthatatlan az S&P 500

Pénteken is folytatták a jó sorozatot az amerikai részvényindexek, a főbb benchmarkok közül egyedül csak a Nasdaq zárt enyhe mínuszban.

A Nasdaq viszont így is erősödésre volt képes májusban, miután mind márciusban, mind pedig áprilisban visszaesést lehetett látni. Az S&P 2,1 százalékot erősödött májusban, 1 923,57 pontos pénteki záróárával pedig újfent történelmi csúcson található.

Forrás: Investor.hu

Még a vegyes makroadatok sem tudták elrontani a hangulatot. Májusban tovább emelkedett a chicagói beszerzési menedzserindex, értéke a pesszimista várakozásokkal (61 pont) szemben egészen 65,5 pontig emelkedett, azaz az év eleje óta látott kedvező trend folytatódott.

A michigani körzet fogyasztói hangulatindexe ugyanakkor a várt 82,5 pont helyett 81,9 pontra süllyedt májusban a felülvizsgált adatok szerint, az áprilisi 84,1 pontról.

Forrás: Investor.hu

Apple és Twitter

55 milliárd dollárra emelte korábbi 49,4 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát a Valeant az Allerganra vonatkozóan. Az ügylet létrejöttének esélyét növeli, hogy az Allergan 9,7 százalékos tulajdonosa, Bill Ackman támogatná a felvásárlást.

720 dolláros célárat fogalmazott meg a Goldman Sachs az Apple-re, és továbbra is vételre ajánlja a részvényt. Bill Shope szerint főleg a szoftverek oldaláról érkezhet katalizátor a részvény számára, ennek függvényében pedig a ma kezdődő WWDC fejlesztői konferencia külön érdekesség lehet. Az Apple pénteken 633 dolláros árfolyamon zárt, és remek formában van az utóbbi hetekben. Az Apple-ben rejlő lehetőségre egyébként még május elején, 600 dolláros árfolyam alatt hívtuk fel az Investor Trader ügyfeleinek figyelmét, Csúcstámadásra készül az Apple című hírlevelünkben.

Negyedik egymást követő hónapja zuhan a Twitter árfolyama, miután májusban újabb 17 százalékos eséssel zárt, ráadásul a végső IPO ártól, a 26 dollártól is már csak alig 6,4 dollárra található az árfolyama. A Twitter fundamentális gyengeségeire az IPO, illetve a későbbi gyorsjelentések kapcsán, míg az árfolyamesésből való profitálás lehetőségére Vonalzó hírleveleinkben hívtuk fel ügyfeleink figyelmét.

Eközben Európában

0,1-0,3 százalékos plusz jöhet ma nyitáskor a főbb indexek esetében, a jó hangulat elsősorban a pénteki amerikai pluszokból, illetve a mai jó hangulatú ázsiai kereskedésből táplálkozik.