Műholdakkal támad a Google

Vágólapra másolva!
Hamarosan műholdakat lőhet fel az űrbe a Google, hogy azok segítségével juttassa el az internetet a  globális hálózattal kevésbé ellátott területekre - írja a MarketWatch.
Vágólapra másolva!
  • Bennfentes források szerint a Google több mint egy milliárd dollárt költeni legújabb projektére, melynek keretében kezdetben 180 darab kisebb, de annál nagyobb kapacitású műholdat fejlesztenek ki, és bocsátanak minél előbb Föld körüli pályára. A projekt későbbi fázisában a költségek akár 3 milliárd dollárra is emelkedhetnek.
  • A szatelliteknek az lesz a feladatuk, hogy az olyan helyeken is elérhetővé tegyék az internetet, ahol a globális hálózat még gyengén, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre.
  • A Szilícium-völgyben egyre erősebb az akarat, hogy az internetet minél szélesebb területre eljuttassák, melyhez valamilyen légi eszközt vesznek igénybe a vállalatok. Márciusban a Facebook állt elő olyan ötlettel, hogy drónokkal segítené elő az internet terjesztését.
  • A Google és a Facebook értelemszerűen a saját szolgáltatásuk még szélesebb körhöz való eljuttatását célozza a projektekkel, ami az eredményei javulásában ölthet majd testet.