Varga: fontos a stabilitás

Vágólapra másolva!
Csak olyan devizahiteles mentőcsomag fogadható el a kormány részéről, ami nem rengeti meg a bankrendszer stabilitását - mondta el Varga Mihály, a Kossuth Rádió mai műsorában. 
Vágólapra másolva!
  • Varga szerint a kormány olyan megoldáson dolgozik a devizahiteles mentőcsomag ügyében, ami nem veszélyezteti a bankrendszer stabilitását. A konkrét tervekkel azonban meg szeretnék várni a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, ami vélhetően ősszel érkezik. Ez utóbbi kijelentés nem újdonság, a kormány korábban jó néhányszor hangsúlyozta, hogy a Kúria ítélete után készülhet el a lehetséges rendezés.
  • A Kúria kedden hoz ítéletet Kásler Árpád devizahiteles ügyében, ami iránymutatásul szolgálhat az őszi jogegységi döntésre is.
  • A kormány ezen túl a reklámadó bevezetésén gondolkozik, mellyel a médiaiparban tevékenykedő cégeket terhelnék meg.
  • Elképzelhető a költségvetés módosítása abban az esetben, ha az állam úgy dönt, hogy meg kíván vásárolni néhány nagyobb vállalatot. Itt vélhetően a közműcégekben történő lehetséges, készülődő állami szerepvállalására gondolt a miniszter.
  • A kormány abban az esetben lesz képes 10 százalék alá csökkenteni a személyi jövedelemadót, ha a gazdasági növekedés stabil és fenntartható lesz.