Meddig száll még az OTP-rakéta?

Vágólapra másolva!
Nagyon nagyot ment az OTP az elmúlt két és fél hónapban, szinte levegőt venni sem volt időnk, és a részvény árfolyama máris 39 százalékkal van feljebb. Utoljára tavaly júliusban jártunk ilyen magasságokban, mielőtt Csányi Sándor, az OTP első embere ki nem pakolt volna tisztességes mennyiségű bankrészvényt a portfóliójából. Jöhet egy kis pihenő?
Vágólapra másolva!

Fontos leszögezni, hogy az OTP papírjai továbbra is olcsók. A saját tőkének még mindig csak a 85 százalékán forog a részvény, ami európai összehasonlításban igen szépnek mondható, ráadásul a tőkehelyzet erős, egy nagyobb ukrán pofont is kibírna, miközben a magyar operációban mintha mutatkoznának jelek a javulás irányába. Nem beszélve arról, hogy egyre többen rebesgetik a piacon a magyar adósság befektetési kategóriába való felminősítését az egyik nagy hitelminősítőnél, ami szintén csak ráirányítja a figyelmet a magyar bank részvényeire.

Vannak persze kockázatok is az OTP körül, mint az ukrán és orosz operáció nagy veszteségei és a kilátásokat övező bizonytalanságok, vagy a még mindig levegőben lógó magyar devizahiteles mentés. Most mégsem ezekkel foglalkoznék, hanem a technikai jelzésekre, amik bizony a nagy rakéta kifogyó lendületére utalhatnak.

Egyre közelebb vagyunk ugyanis az 5100-5200 forintos magasságokhoz, amelyeknél már korábban is elakadt egyszer a nagy hegymenet. Az RSI indikátor is a túlvettséget jelző zónában mozog, innen egyébként az elmúlt években lefele fordult már a papír.

Forrás: Amibroker, Investor.hu

Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy az OTP a márciusi lokális mélypont óta 39 százalékkal emelkedett. Ennyi idő alatt, ilyen nagyot az utóbbi négy évben csak igen ritkán volt képes felmutatni a részvény, ami szintén óvatosságra inthet.

Forrás: Investor.hu

Nem beszélve arról, hogy a nagy emelkedés közepette az OTP bőven lehagyta a régiós szektortársakat, melyek nagyjából stagnáltak év elejéhez képest. Az OTP eközben 20 százalékkal kilőtt.

Forrás: Investor.hu

Gyűlnek tehát a figyelmeztető technikai jelek az OTP körül, rövid távon ez kisebb pihenőt lefele korrekciót is elindíthat a részvényben. Aztán majd meglátjuk, hosszabb távon a papír alulértékeltsége nem fest egyébként rosszul, és a magyar makrofundamentumok javulása is támogathatja még a bankrészvényeket.