Felminősíthetik Magyarországot?

Vágólapra másolva!
A Concorde szerint már pénteken feljavíthatja a magyar adósságbesorolást a Fitch.  
Vágólapra másolva!
  • Meglepő hírrel állt elő ma a Concorde, mivel a brókercég azt állítja, hogy a Fitch már pénteken feljavíthatja hazánk adósbesorolását. A magyar adósbesorolás jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél (Fitch, Moody's, S&P) bvóli kategóriában található, ám egy esetleges felminősítés után befektetésre ajánlott kategóriába kerülhetne a Fitch-nél.
  • Múlt héten Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy hamarosan felminősíthetik hazánkat a hitelminősítők.
  • Vannk olyan szakérőti vélemények, melyek szerint most még nem valószínű, hogy lépni fog a Fitch, csupán a megindult gazdasági folyamatokról fog kedvezően vélekedni.
  • Nagy kérdés, hogy a lehetséges felminősítésnek milyen hatása lenne a magyar eszközökre. A forint meglehetősen stabilnak tűnik az utóbbi hónapokban, és a hazai államkötvény hozamok is rekordmélységekben mozognak a bóvlikategória ellenére. Ez részben annak lehet köszönhető, hogy az elmúlt hetekben számtalan vélemény látott napvilágot a felminősítéssel kapcsoaltban, ami valószínűleg már beépült az árakba. Így ha azt valóban bejelentik, az akár a sell on news elvnek megfelelően forintgyengüléssel is együtt járhat.