Elveheti az Airbus üzletét a Boeing

Vágólapra másolva!
Az Airbus gépeinek egyik legnagyobb megrendelőjével, az Emirates légitársasággal folytat tárgyalásokat a Boeing. A hírek szerint az arab légitársaság inkább a Boeing gépeivel bővítené gépparkját, aminek az Airbus látná kárát. 
Vágólapra másolva!
  • Tárgyalásokat folytat a Boeing az egyik legnagyobb légitársasággal, az Emirates-szel, mely néhány 747-8-as típusú repülőgépet vásárolhat a gépgyártótól.
  • A lehetséges üzlet érdekességét az adná, hogy az Emirates a legnagyobb vásárlója a Boeing riválisának számító Airbusok A380-as óriásgépeknek. A hírek szerint az Emirates üzemanyag-hatékonyabb gépeket keres, és itt kerültek szóba a Boeing 747-8-as típusú modellek.
  • Az arab légitársaság nincs megelégedve az Airbus A380-asok üzemanyag-hatékonyságával, emiatt megkérte az Airbust, hogy az eredetinél sokkal üzemanyag-hatékonyabb hajtóművekkel szerelje fel az általa megrendelt modelleket. Azonban a Boeing 747-8-as gépei már alapból az Emirates kívánalmainak megfelelő négy, sokkal hatékonyabb hajtóművel vannak ellátva.
  • A tárgyalások egyelőre kezdeti fázisban vannak, és még az sem derült ki, hogy pontosan hány gépet rendelne az Emirates a Boeingtől.
  • Ha az arab társaság úgy döntene, hogy a jövőben inkább a Boeing 747-8-as gépeit választja az Airbus modelljei helyett, az nagy érvágást jelentene a francia gépgyártónak. A Boeing pedig az egyik legnagyobb légitársasággal köthetne üzletet, ami értelemszerűen komoly, hosszú távú bevételforrást is jelenthet a számára a későbbiekben.