Elpattanhat az olajár

Vágólapra másolva!
Rendkívül fontos szint körül mozog a WTI árfolyama, az olaj közel jár ahhoz hogy 8 havi csúcsra emelkedjen és ismét 110 dollár felé vegye az irányt. Ugyanakkor még nem dőlt el semmi, az előtte tornyosuló 104-105 dolláros ellenállás még kifoghat rajta.
Vágólapra másolva!

Izgalmas napok jöhetnek a WTI típusú nyersolaj piacán. A WTI év eleje óta próbál emelkedni, de a 104-105 dollár körüli szinteknél rendszerint megállt a menetelés. Jelenleg harmadszorra készül lefordulni a szintről.

Rövid távon elképzelhető, hogy még egy korrekció jön, de az emelkedő trendvonalak környékén már ismét megállhat az esés. Ebben az esetben jelentősen megnőne a kitörés lehetősége, hiszen egy felpattanás esetén már negyedszer támadná az ellenállást a WTI. Az MACD közelgő eladási jelzése inkább a korrekciót valószínűsíti rövid távon.

Ha 104-105 dollár fölé tud jutni a WTI, akkor 4-5 százalékos drágulásra lehet számítani és akár 110 dollár fölé is eljuthat a nyersolaj a napi grafikon szerint.

WTI napi grafikon (dollár/hordó) Forrás: Amibroker, Investor.hu

A WTI olaj heti grafikonja is érdekesnek tűnik, az árfolyam mozgása egyre jobban kezd beszűkülni. Erre utal a háromszögszerű alakzat és a Bollinger-szalagok egymáshoz közeledése, továbbá az MACD indikátor összeszűkülése is.

Ha felfelé törne ki az alakzatból az olaj, akkor 110 dollár körül látható az első ellenállásszint, utána viszont 115 dollárig is elkúszhat a hordónkénti olajár.

Az alakzatból nehéz megmondani, hogy merre mehet tovább az olaj, de annak is megvan még az esélye, hogy esni kezd. Ha a háromszög alsó szára megroppanna 98 dollárnál akkor akár 90 dollár körüli szintig is visszakorrigálhat a WTI.

WTI heti grafikon (dollár/hordó) Forrás: Amibroker, Investor.hu