Vágólapra másolva!
Ütöttek egyet záráskor a főbb magyar részvényeken, melyek legtöbbje napi mélypontján vagy akörül fejezte be a kereskedést. Emiatt a BUX is 1 százalékot esett. Az európai és amerikai tőzsdéken nincs nagy mozgás a Fed döntése előtt, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. 
Vágólapra másolva!
  • Csúnyán megütötték nap végén a magyar blue-chipeket, melyek napi mélypontjuknál, vagy a közelében fejezték be a kereskedést. A forgalom kiemelkedő volt a záró szakaszban, melynek során a napi forgalom harmada fordult meg főbb részvényekben.
  • A Mol 1,6 százalékos, az OTP 0,7 százalékos, a Richter 1,3 százalékos mínuszban zárt. A Magyar Telekom is elgyengült, és a napközbeni nagyobb plusz után végül 0,3 százalékot esett. Az OTP-t az EB mai ítélete, és egy elemzői leminősítés sem segítette.
  • Ezek következtében a BUX 1 százalékos mínuszban zárt, amivel alulteljesítette régiós társait.
  • A forint erősödni tud, és 307,3-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama a délelőtti 308-as szintekről. A dollár/forint jegyzése 221,5-ig, a svájci franké 251,8-ig tért vissza.
  • A nemzetközi tőzsdéken nincs nagy mozgás, az európai és amerikai részvényindexek is tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A befektetők vélhetően kivárhatnak a Fed kamatdöntő ülésének vége előtt. Az ülés után kiderül, hogy csökkentenek-e tovább a QE3 programon. A várakozások szerint újabb 10 milliárd dolláros csökkentés mellett fognak szavazni a döntéshozók.
  • A délutáni amerikai makroadatok vegyesen sikerültek, a GDP-adat csalódást okozott, azonban az ADP-foglalkoztatottsági statisztikái a vártnál jobban sikerültek. Az eurózónában 0,7 százalékos volt az infláció áprilisban éves alapon, ami kisebb növekedésnek felelt meg a márciusi fél százalékos árszínvonal-emelkedéshez képest. Ettől függetlenül továbbra is ott a nyomás az EKB-n, hogy további lazítással segítse csökkenteni a deflációs félelmeket.
  • A vállalatok közül a Twitter közel 10 százalékos, az Air-France 7 százalékos zuhanással reagált a gyorsjelentésére. A Daimler sem tud lendületbe jönni, másfél százalékot esett, annak ellenére, hogy bombaerős számokkal állt elő. Az Alstom viszont 9,5 százalékot ugrott a GE ajánlatának hivatalos megerősítésére.
  • Az OTP osztrák riválisának, az Erstének sem ment ma, a vállalat részvényei 0,9 százalékot zuhantak a cég gyorsjelentése után.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu