Fogy a levegő az arany körül

Vágólapra másolva!
Meghatározó szintek körül mozog az arany és az ezüst árfolyama is, ráadásul rövidesen eldőlhet, hogy merre akarnak tovább haladni. Az ezüst közel jár a 19 dollár körüli támaszához, miközben az arany előtt lévő tér kezd beszűkülni.
Vágólapra másolva!

Arany: Egyre jobban fogy a tér előtte

Egy háromszögszerű alakzatban mozog az arany árfolyama, ami alapján nagyon úgy fest, hogy rövidesen eldőlhet az irány. Az MACD összeszűkülése is azt mutatja, hogy rövidesen nagyobb mozgás vár a nemesfémre. A héten érkező amerikai munkaerőpiaci adatok mindenképpen meghatározóak lehetnek.

Ha kitörés következik be, akkor 1328 dollár körül látható ellenállás, de ehhez az 1319 dollárnál lévő 50 napos mozgóátlagon is át kell lendülnie az aranynak. Ha ezek összejönnek, akkor az 1350 dolláros ellenállás áttörése után 1400 dollárt is megközelítheti az arany.

Az alakzatból való letörést valószínűsíti a csökkenő trendben mozgó RSI indikátor. Az 1282 dollárnál húzódó támaszszint roppanása után 1250 dollár alá is eshet az arany.

Arany napi grafikon (dollár/uncia)

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Ezüst: Tapad a támaszszintre

A 19-19,5 dollár körüli támaszról nem igazán tud elszakadni az utóbbi hetekben az ezüst árfolyama, amely rendszeresen visszatért ezekhez a mélységekhez. A felpattanások ugyanakkor egyre kisebb lendülettel következtek be, így nem árt óvatosnak lenniük azoknak, akik emelkedést várnak. A 18,8 dollárnál húzódó tavaly nyári mélypont elesése rendkívül negatív lenne.

Az összeszűkülő MACD nagyobb elmozdulást jelezhet előre, amiből ha felfelé indul meg az árfolyam, akkor 20,5 dollárnál az 50 napos mozgóátlag, majd 20,9 dollárnál a 200 napos mozgóátlag ütközhet ellenállásba a nyersanyag. Az utóbbi szintet erősítheti a hosszú távú csökkenő trendvonal is.

Ezüst napi grafikon (dollár/uncia)

Forrás: AmiBroker, Investor.hu