Vállalati szektorban erős bankot venne az OTP

Vágólapra másolva!
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak adott interjújában azt mondta, az MNB azt kifogásolhatná a legkevésbé, ha olyan bankot vásárolnának fel, amelynek jelentősebb ügyfélköre van a vállalati szektorban.
Vágólapra másolva!

Csányi a lapnak arra a kérdésére reagált, amely szerint a piacfelügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank nemrég jelezte, nem tenne jót a bankrendszernek, ha egy nagybank egy másikat megvásárolna. Bár az interjúban nem nevezik meg konkrétan a készülő üzletet, a hírek már jó ideje keringenek arról, hogy az OTP megvenné az eladósorban lévő MKB Bankot.

„Egy akvizíciónál mindig az a fő probléma, hogy nézetkülönbség van az eladó és a vevő között: az adott portfólió mögött lévő provízió elegendő vagy sem. Ez jelenetős eltéréseket tud okozni az árban.” – mondta az elnök-vezérigazgató.

Emellett azonban utalt arra is, hogy a vállalati szegmensben (amelyben hagyományosan kisebb a részesedése mint a lakosságnál) egyébként is növelni tudta a bank az ügyfélszámát, miközben az egész szektorban csökkenés tapasztalható, vagyis felvásárlás nélkül is növeli az OTP a részarányát.