Óriásit kaszált a pályázaton a bejelentett dolgozó nélküli cég

Vágólapra másolva!
Munkahelyteremtő beruházásokhoz lehetett pályázni, a legnagyobb nyertes egy olyan cég lett, amelyiknek egyetlen bejelentett dolgozója sincs, és forgalmának a többszörösét teszi ki az elnyert összeg. A második legtöbb pénzt pedig egy húskészítmény-gyártással foglalkozó cég kapta, az elnyert összeg hatvanszorosa a 11 főt foglalkoztató cég két évvel ezelőtti árbevételének.
Vágólapra másolva!

Egy olyan cég kapta a legnagyobb summát egy 13 milliárd forint keretösszegű munkahelyteremtő pályázaton, amelynek egyetlen bejelentett dolgozója sincs, írja a napi.hu.

Munkahelyteremtő beruházások támogatására lehetett pályázni. Több mint 1250 cég nyert vissza nem térítendő támogatást, a nyertesek java része jelentős számú új munkahelyet teremtve, álláskeresőket felvéve valósítja meg a beruházást.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján megtalálható lista szerint a legnagyobb támogatást, valamivel több mint 338 millió forintot a Maxx Pont Ruházati, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el. A napi.hu arra emlékeztet, hogy a cég 2012-ben szerény, 26 millió forintos nettó árbevételt ért el (2011-ben 66 milliós, míg 2010-ben 72 milliós bevételt), s jelenleg egyetlen bejelentett dolgozója sincs (a NAV március végi adatai szerint) - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A vállalkozás használtcikkek kereskedelmével foglalkozik, és valamennyire kötődik a használtruha-kereskedelemmel foglalkozó Háda és a Háda-1 Kft. tulajdonosaihoz. A cég székhelye 2013 júniusától Tiszakanyár, előtte Nyíregyháza volt, 2013 júniusában az ismert használtruha-láncot működtető Háda György és leánya érdekeltségébe került. Ők azonban novemberben kiszálltak a cégből, azóta Háda egyik üzlettársa, Lakatos Roland a tulajdonosa. Lakatos ügyvezető és résztulajdonos a Háda-1 Kft.-ben - amely jelenleg 721 főt foglalkoztat és nettó árbevétele 2012-ben meghaladta a 8,6 milliárd forintot -, valamint résztulajdonos a 205 milliós forgalmú, 3 dolgozót foglalkoztató, szintén használtcikk-kereskedő Háda Kft.-ben is.

Közel 240 millió forintot kapott a Pannon Fine Food Kft., amely két éve mindösszesen 4 millió forintos nettó árbevételt ért el, és 11 főt foglalkoztat, húskészítményeket gyárt. A harmadik legtöbb pénzt a Ruximp Trade Kft. kapta, 239 milliós támogatás jutott neki, és a hozzá köthető a Ruximp Bt. is nyert még el 83,8 millió forintot. Mindkét két cég tulajdonosa Ruck László. A támogatásoknak köszönhetően egy 120 embert foglalkoztató passzívház-elem gyár és egy ehhez kapcsolódó, kezdetben 25 később 80 munkahelyet teremtő vakolatrendszer-gyártó üzem kezdheti el a termelést a Bélapátfalvai Ipari Parkban.