Ezekre a cégekre figyelj a héten!

Vágólapra másolva!
A héten tovább folytatódik Amerikában és Európában is a gyorsjelentési szezon. Olyan nagy vállalatok fogják közzé tenni gyorsjelentéseiket, mint például az eBay, az Exxon Mobil, a Mastercard, a Volkswagen, a Daimler és a Twitter. Fontos figyelemmel kísérni a közölt negyedéves eredményeket, mert nagyban befolyásolhatják a vállalatok árfolyammozgásait.
Vágólapra másolva!

eBay Inc. (NYSE) – Kedd piaczárás után

A világ egyik legnagyobb internetes aukciós weboldala kedden teszi közzé az eredményeit. Az utóbbi hetekben Carl Icahn és az eBay vezetősége közötti konfliktusról szóltak a hírek.

Az előző negyedév eredményei vegyes képet mutattak, mivel az egy részvényre jutó nyereség felülmúlta az elemzők várakozásait, viszont az árbevétel szempontjából alulteljesített a cég.

Az elemzők 0,668 dolláros EPS-t és 4,22 milliárd dolláros árbevételre számítanak ebben a negyedévben.

Exxon Mobil Corp. (NYSE) – Csütörtök piacnyitás előtt

Az amerikai olaj- és gázcég is a héten teszi közzé a gyorsjelentését. Az Exxon-tól 1,878 dolláros EPS-t és 105,5 milliárd dolláros árbevétel várnak a szakértők.

Az olajcég szempontjából fontos lehet, hogy hogyan alakulnak a kitermelési adatok, a negyedik negyedévben 4,2 millió hordós szénhidrogént hozott a felszínre az Exxon Mobil, amelybe a világ egyik leggazdagabb embere, Warren Buffett is beszállt tavaly év végén.

MasterCard (NYSE) – Szerda piacnyitás előtt

A Mastercard első negyedéves teljesítménye is kiderül a héten. A várakozások 0,719 dolláros EPS-ről és 2,140 milliárd dolláros árbevételről szólnak. A jelentés azért lehet érdekes, mert a múlt héten a Visa 4 százalékot esett a jelentésére.

Az előző negyedév eredményei csalódást okoztak, mivel a várt 0, 6 dolláros EPS helyett csak 0,57, illetve a 2,142 milliárd dolláros árbevétel helyett csak 2,126 milliárd dolláros árbevételt közölt az amerikai kártyatársaság.

A Mastercard első negyedéves eredményeit befolyásolhatja az, hogy orosz-ukrán feszültség miatt, szankciókat vezetnek be az oroszországi tranzakciókkal kapcsolatban.

Volkswagen (Xetra) - Kedd

A héten lehull a lepel a Volkswagen teljesítményéről is. Az előző negyedévben 7,5 százalékkal alacsonyabb EPS-ről számolt be a Volkswagen. A mostani negyedévre 4,773 eurós EPS-t és 47,65 milliárd eurós árbevételt várnak az elemzők.

A Volkswagen esetében figyelni fogják, hogy hogyan alakul az értékesítés, mivel az európai autópiac az elmúlt hónapokban kiválóan teljesít, és a kínai autópiacon is folyamatosan nagyobb a német autógyártó szerepe.

Daimler AG (Xetra) – Szerda 07:30

Az utóbbi hónapokban jól teljesített a Daimler részvénye. A 2013-as év első negyedévéhez képest a Daimler 2014-ben 13,5 százalékkal több Mercedest értékesített. Az értékesítések mellett a Daimler árfolyama is emelkedni tudott, mivel év eleje óta több mint 5 százalékot drágultak a papírok.

Ezek a folyamatok valószínűleg kedvezően hatnak a Daimler negyedéves jelentésére. Az elemzői várakozások 1,527 eurós EPS-ről és 3,11 milliárd eurós árbevételt jósolnak.

Twitter (Nasdaq) – Kedd piaczárás után

A héten a Twitter körül is nagy lesz a nyüzsgés. Az előző gyorsjelentés óta a vállalat árfolyama közel 25százalékot esett, ezért most sem árt figyelemmel kísérni a napvilágot látó eredményeket. Az egy főre jutó reklámbevételek alakulása fontos lehet, és a felhasználók növekedési üteme.

Az elemzők 0,29 dolláros EPS-t és 241,5 millió dolláros árbevétel várnak.

Erste Group Bank (Bécs) – Szerda 07:30

Igaz, az Erste-nek nincsen sem Oroszországban sem Ukrajnában leánybankja, de a két ország közti konfliktus közvetetten hatással lehet a bank helyzetére.

Az elemzők által várt EPS 0,125 euró, a bevétel 1,49 milliárd euró lesz.

Forrás: Investor.hu